Τη βούληση της Περιφέρειας Αττικής να ξεπεραστούν άμεσα οι γραφειοκρατικές δυσλειτουργίες και να αποπερατωθεί το Σπίτι του Ηθοποιού στα Κάτω Πατήσια εξέφρασε στην πρόεδρο του ιδρύματος Α. Φόνσου ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης κατά την επίσκεψη του στο χώρο.

Τον κ. Πατούλη συνόδευαν η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Ε. Δουνδουλάκη και οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι Μ. Βιδάλη και Χ. Ρώμας, οι οποίοι ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις. Στο υπό κατασκευή νέο κτίριο της δομής, διαπίστωσαν το «πάγωμα» των εργασιών λόγω «γραφειοκρατικών προβλημάτων», όπως εξήγησε η κ Φόνσου, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη σημασία ολοκλήρωσης του κτιρίου.

Σημειώνεται ότι το έργο προυπολογισμού 650.000 ευρώ χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής και προβλέπει τη δημιουργία επιπλέον κοιτώνων αλλά και κοινόχρηστων χώρων για πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ο Περιφερειάρχης διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια είναι στο πλευρό των ανθρώπων της τέχνης, «στηρίζοντας το έργο φορέων που αποδεδειγμένα προσφέρουν έργο ζωής σε καλλιτέχνες που χρήζουν αλληλεγγύης».

Αναγνωρίζοντας ότι το «σπίτι» είναι αποτέλεσμα του οράματος και της προσπάθειας που καταβάλλει για πολλά χρόνια η Άννα Φόνσου, επισήμαινε ότι από κοινού θα εξετάσουν «πώς θα διασφαλιστεί η διαχρονικότητα και η βέλτιστη λειτουργία της σημαντικής αυτής δομής». Στόχος μας, πρόσθεσε, είναι μέσα από μία δημιουργική συμπόρευση να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Από την πλευρά της, η Α. Φόνσου ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την επίσκεψή και εξέφρασε την ευχή να ολοκληρωθεί η κατασκευή του κτιρίου «το οποίο είναι πολύ σημαντικό για όλους τους ηθοποιούς που έχουν ανάγκη στήριξης».