Παρέμβαση της Τροχαίας Αττικής και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για την παράνομη αφισοκόλληση ζητά ο Γιώργος Πατούλης.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής έστειλε και σχετική επιστολή προς τους Δήμους του Λεκανοπεδίου, προκειμένου να προβούν στις προβλεπόμενες από τον νόμο ενέργειες.

Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, αφορμή στάθηκε το νέο κρούσμα παράνομης αφισοκόλλησηςαφισορύπανσης. Όπως είχε καταγγείλει, σε διάφορα σημεία έχουν τοποθετηθεί αφίσες που απεικονίζουν τον Αλέξη Τσίπρα και διαφημίζουν ομιλία του. Μάλιστα, το θέμα αυτό πυροδότησε και αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων.

Όπως επισημαίνει ο Περιφερειάρχης προς τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής και την Εισαγγελία, από την «παράνομη αφισοκόλληση- αφισορύπανση προκύπτει και σπουδαίος κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα, ακόμα και για τη ζωή, συμπολιτών μας.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παραβιάζει το νόμο εις βάρος του περιβάλλοντος αλλά και της ασφάλειας των πολιτών. Είναι αναγκαία η παρέμβαση όλων των εμπλεκόμενων φορέων για να μπει επιτέλους ένα τέλος στο απαράδεκτο αυτό φαινόμενο».

Για το λόγο καλεί τις Αρχές να προβούν σε άμεσες και κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, ενέργειες.

Ταυτόχρονα, στην επιστολή προς τους Δήμους ο κ. Πατούλης καλεί αυτούς να προχωρήσουν «την αποξήλωση των προαναφερόμενων αφισών και την επιβολή των οριζομένων στο νόμο κυρώσεων σε βάρος κάθε υπαιτίου». Όπως αναφέρει οι αφίσες έχουν τοποθετηθεί σε ιστούς ηλεκτροφωτισμού σχεδόν σε όλο το μήκος των οδικών αξόνων του πρωτεύοντος αστικού οδικού δικτύου.