Πάτρα: Επεισόδια και βροχή από μολότοφ στην πορεία για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο - 20 προσαγωγές (vids) | 4974543 scaled

Λίγο μετά τις 20:00 στο κέντρο της Πάτρας, στην οδό Κορίνθου υπήρξε βροχή από μολότοφ και φωτοβολίδες, κατά τη διάρκεια της πορείας στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Ειδικότερα, άτομα που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και βρίσκονταν στο τέλος της πορείας, πέταξαν βόμβες μολότοφ και φωτοβολίδες εναντίον των αστυνομικών των ΜΑΤ που τους ακολουθούσαν. Προκλήθηκε φωτιά σε μπαλκόνι ενώ αστυνομικός έπεσε πάνω στις φωτιές στο δρόμο και πήρε φωτιά το μπατζάκι του.

Αποπνικτική είναι η κατάσταση στο κέντρο της πόλης (παραμένει κλειστό) από τις μολότοφ και τα δακρυγόνα με τα οποία απάντησαν οι αστυνομικοί.

Διμοιρίες των ΜΑΤ και ομάδες της ΟΠΚΕ και της ΔΙ.ΑΣ. παραμένουν σε ετοιμότητα στο κέντρο της Πάτρας.

Σε περίπου 20 προσαγωγές ατόμων προχώρησε η Αστυνομία στην Πάτρα, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν απόψε κατά την διάρκεια της πορείας, με αφορμή την 11η επέτειο από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Όλοι οι προσαχθέντες έχουν οδηγηθεί στην Ασφάλεια Πατρών, ενώ αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται έξω από το κτίριο του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου στην οδό Κορίνθου, καθώς και σε άλλα σημεία του κέντρου της πόλης.

Πηγή: patrastimes.gr