Patras IQ: Με 50 ψηφιακoύς εκθέτες η 7η Έκθεση Καινοτομίας, στις 4, 5 και 6 Δεκεμβρίου | Loux Marlafekas 2 19 09 211 scaled

Με τη συμμετοχή πενήντα ψηφιακών εκθετών, θα πραγματοποιηθεί  η 7η Έκθεση Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – Patras IQ, στις 4, 5 και 6 Δεκεμβρίου,  που συνδιοργανώνεται από το Επιμελητήριο Αχαΐας, με τον πρόεδρο Πλάτωνα Μαρλαφέκα. 

Οι διοργανωτές, σεβόμενοι τα ισχύοντα πρωτόκολλα της πανδημίας, διοργανώνουν την έκθεση με χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών, καθώς τα περίπτερα και οι επισκέπτες θα επικοινωνούν μέσω ψηφιακής πλαυφόρμας σε ειδικά σχεδιασμένο ψηφιακό /εικονικό χώρo.

Η virtual έκθεση που συνδιοργανώνεται από το Επιμελητήριο Αχαΐας, θα παραμείνει ανοικτή και επισκέψιμη μέχρι και την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου,  παρέχοντας  τη δυνατότητα επικοινωνίας σε πραγματικό  χρόνο. Οι  συνεδριακές εκδηλώσεις θα γίνουν στο Συνεδριακό Κέντρο.

Οι συνεδριακές εκδηλώσεις θα γίνουν με υβριδικό τρόπο, με κεντρικό χώρο εκδηλώσεων το Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Την διοργάνωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους, ο υπουργός Ανάπτυξης και  Επενδύσεων  Άδωνις- Σπυρίδων Γεωργιάδης, οι υφυπουργοί  Παιδείας και  Θρησκευμάτων  Άγγελος Συρίγος,  Έρευνας και Τεχνολογίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων  Χρίστος Δήμας

Με τίτλο ομιλίας «Η καινοτομία ως μοχλός ανάπτυξης και η διασύνδεση με την παραγωγική διαδικασία», θα συμμετάσχει ο Κωνσταντίνος Περρής, ενώ η ομιλία του  Γιώργιου Κολλιδά, θα έχει  τίτλο  «Νεοφυείς επιχειρήσεις, τεχνολογία νέφους και σύγχρονες απειλές κυβερνοασφάλειας» της PwC Ελλάδας (Payroll & Benefits Solutions)

Παράλληλα,  θα μιλήσει ο επικεφαλής Εφαρμοσμένης Έρευνας, Ανάπτυξης και Καινοτομίας Mytilineos – Τομέας Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου Βασίλης Νικολόπουλος, η αν. καθηγήτρια ΟΠΑ και Εκπρόσωπος της Uni.Fund, Κατερίνα Πραματάρη, ο εκπρόσωπος του Velocity Partners,  Δημήτριος Καλαβρός– Γούσιος.

Ο κ. Γ. Μαρκατάτος

Επίσης από τον ΣΕΚΕΕ (Σύνδεσμο Εταιρειών Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδας) ο  Γιώργος  Μαρκατάτος, ο  γενικός διευθυντής Εργασιακών, Υγείας Ασφάλειας και Ένταξης στην Εργασία, Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, επικεφαλής της πρωτοβουλίας   Rebrain Greece,  για τον ψηφιακό μετασχηματισμό στην αγορά εργασίας Κωνσταντίνος Αγραπίδας.

Αλλά και εκπρόσωποι τουΟργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στελέχητης ΓΓΕΚ για το πρόγραμμα του «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ» και την ανακοίνωση των προγραμματιζόμενων δράσεων της επόμενης περιόδου 2021-2027.

Ταυτοχρόνως, το Πανεπιστήμιο Πατρών συνδιοργανώνει με την Hetia (Ένωση Ελληνικών Εταιριών Αναδυόμενων Τεχνολογιών)εκδήλωσημε θέμα: «Καλύπτοντας το κενό μεταξύ γνωσιακής βάσης και εργασιακού περιβάλλοντος» στην οποία θα παρουσιαστούν  και οι καθιερωμένες πλέον «Ιστορίες Επιτυχίας».

Επιπλέον προγραμματίζονται εκδηλώσεις ποικίλου ενδιαφέροντος όπως:

Εκδήλωση με την  παρουσίαση των τριών Κέντρων Ικανοτήτων της Δυτικής Ελλάδας, εκδήλωση με Θέματα Μεταφοράς Τεχνολογίας και Διανοητικής Ιδιοκτησίας με τη συμμετοχή του Intel-lex, Σύμβουλο Ευρεσιτεχνίας / European Patent Attorney, Δημήτρη Κουζέλη τον   European Patent and Trade Mark Attorneys Protecting,  Progress/Dublin Νίκο Μηνά και τον Founder and CEO of the Swiss company, Graypes GmbH Federico Carrasco.

Στην εκδήλωση αφιερωμένη σε  διακεκριμένους αποφοίτους του Πανεπιστημίου Πατρών, θα μιλήσουν ο  Head Advanced Scientific Computing, Citadel Securities, απόφοιτος Τμ. Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής Κωνσταντίνος Μπέκας, ο  Founder and CEO of the Swiss company, Graypes GmbH ,

απόφοιτος Τμ. Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής Federico Carrasco,  ο διευθυντής των Τμημάτων R&D και Λειτουργίας Δικτύου της Coffee Island, Απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος, και η  Μετεωρολόγος, Απόφοιτη του Τμήματος Μαθηματικών Χριστίνα Σούζη.

Εκδήλωση για την παρουσίαση των έργων «Βιομηχανικά Διδακτορικά UPatras IQ» από τα μέλη ΔΕΠ του Παν. Πατρών και τους εκπροσώπους των εταιρειών.

Η Έκθεση Patras IQ έχει καθιερωθεί, ως η διαρκής συνάντηση διασύνδεσης της τεχνογνωσίας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα και οραματικό της στόχο αποτελεί η διεθνοποίηση του γεγονότος που θα έχει πολλαπλές θετικές επιδράσεις τόσο στην συγκράτηση του πλούσιου ερευνητικού και επιχειρηματικού δυναμικού της χώρας μας όσο και συνολικά στην ανάπτυξη της τοπικής περιφερειακής και εθνικής οικονομίας .