Παύονται αυτοδικαίως από τις θέσεις τους οι Χρήστος Μπαρδάκης και Ελένη Τουλουπάκη κατόπιν κατάθεσης σήμερα στη Βουλή νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Κατατέθηκε την Τετάρτη (21/10) στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με το οποίο παύονται αυτοδικαίως από τις θέσεις τους οι εισαγγελείς Χρήστος Μπαρδάκης και Ελένη Τουλουπάκη.

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί η ενοποίηση των εισαγγελιών Οικονομικού Εγκλήματος και Εγκλημάτων Διαφθοράς στις οποίες είναι σήμερα επικεφαλής. 

Σε κάθε περίπτωση, οι υπηρετούντες σήμερα στις υπό κατάργηση Εισαγγελίες θα συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους μέχρι τη λήξη της θητείας τους.

Η νέα υπηρεσία που θα συσταθεί στην εισαγγελία Εφετών θα αποτελεί αυτοτελές τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος, σύμφωνα με το νομοσχέδιο. Παράλληλα, η υπηρεσία θα επανδρωθεί από τακτικούς εισαγγελείς και αντεισαγγελείς Εφετών και από επίκουρους εισαγγελείς, αντεισαγγελείς Πρωτοδικών και θα προΐσταται ο αρχαιότερος εισαγγελέας Εφετών. Συνολικά θα στελεχωθεί με έξι άτομα.

Για την επιλογή των εισαγγελικών λειτουργών υπεύθυνος θα είναι ο Άρειος Πάγος. Η θητεία των μελών στην νέα υπηρεσία θα είναι τριών ετών.