Πέντε ακόμα Ιταλοί θετικοί στην παραλλαγή «Όμικρον» | italia

Οι Ιταλοί που βρέθηκαν θετικοί στην παραλλαγή «Όμικρον» είχαν έρθει σε επαφή με τα παιδιά του μάνατζερ που επέστρεψε από τη Μοζαμβίκη.

Πέντε ακόμα Ιταλοί βρέθηκαν θετικοί στην παραλλαγή «Όμικρον», όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία των ιταλικών αρχών και μέχρι αυτή τη στιγμή συνολικά είναι 9 οι επιβεβαιωμένες μολύνσεις στη χώρα.

Ο λόγος για τρία παιδιά, έναν δάσκαλο και μια οικιακή βοηθό, οι οποίοι ζουν στην Καζέρτα, έξω από την Νάπολη.

Σύμφωνα με τα ιταλικά Μέσα, μολύνθηκαν από τα δυο παιδιά του μάνατζερ που επέστρεψε πριν από δύο εβδομάδες από την Μοζαμβίκη και ο οποίος θεωρείται ο «ασθενής μηδέν» της συγκεκριμένης παραλλαγής στην Ιταλία. Όλοι παρουσιάζουν πάντως ελαφρά συμπτώματα και η κατάστασή τους δεν προκαλεί ανησυχία.

Ταυτόχρονα, το ιταλικό υπουργείο Παιδείας αποφάσισε ότι, στο εξής, μόλις σε μια τάξη καταγράφεται κρούσμα κορωνοϊού, όλοι οι μαθητές θα επιστρέφουν σπίτι, σε εξ αποστάσεως διδασκαλία, για τουλάχιστον δέκα ημέρες. Μέχρι τώρα, για ενεργοποίηση της εξ αποστάσεως μάθησης χρειάζονταν τουλάχιστον τρία θετικά κρούσματα σε κάθε τάξη.

Ο Ιταλός έκτακτος επίτροπος για την αντιμετώπιση της πανδημίας, στρατηγός Φραντσέσκο Φιλιουόλο, ανακοίνωσε ότι ο νέος στόχος για τον Δεκέμβριο είναι να μπορέσουν να χορηγηθούν, κάθε ημέρα, τουλάχιστον 400.000 εμβόλια κατά της Covid-19.

Από σήμερα, εκτός από την περιφέρεια της Ρώμης, τέλος, και εκείνη του Μιλάνου ξεκινά την χορήγηση της αναμνηστικής δόσης του εμβολίου σε όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών.