«Είναι ένα πολύ κουλ συναίσθημα», ομολογεί ο 33χρονος Μάικλ Μπ. Τζόρνταν περιγράφοντας το πώς νιώθει που ανακηρύχθηκε ο πιο σέξι άντρας στον κόσμο για το 2020. «Ξέρετε, όλοι έκαναν πάντα αυτό το αστείο, λέγοντάς μου, ”Μάικ, αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που πιθανότατα θα πάρεις”. Αλλά είναι ένα καλό κλαμπ για να είσαι μέλος του», δήλωσε σχετικά.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι άνθρωποι του People που τον εξέλεξε και τον φιλοξενεί στο θέμα εξωφύλλου του (κυκλοφορεί την Παρασκευή 20/11), ο ηθοποιός αφήνει έντονο στο στίγμα του στο Χόλιγουντ, ενώ η εταιρεία του, Outlier Society Productions, ήταν η πρώτη που υποχρεώνει τους κινηματογραφιστές να προσλαμβάνουν καστ υπολογίζοντας τα ζητήματα διαφορετικότητας. Ο ίδιος έχει δραστηριοποιηθεί τόσο στο κίνημα του Black Lives Matter όσο και στις φετινές εκλογές.

«Θεωρώ ότι υπάρχει χρόνος και τόπος για όλα», λέει. «Ξεχωρίζω τις στιγμές για να αφήσω το μεγαλύτερο δυνατό αποτύπωμα. Μπορεί να το πει κανείς ότι αναλαμβάνω δράση – μικρή ή μεγάλη – για να βοηθήσω να δημιουργηθεί ο κόσμος που θέλουμε να δούμε», και συνεχίζει: «Οι γυναίκες της οικογένειάς μου είναι πολύ περήφανες γι′ αυτό τον τίτλο», εννοώντας την μητέρα και την αδερφή του – καθ′ ότι σινγκλ.

Ο ηθοποιός, που όταν δεν παίζει απολαμβάνει την οδήγηση αυτοκινήτων, την μαγειρική και το να παίζει βιντεοπαιχνίδια, επιμένει ότι το μυστικό της αυτοπεποίθησής του τώρα είναι ότι «έχω πλήρως αντιληφθεί ότι δεν μπορείς να τους κάνεις όλους ευτυχισμένους».