Γιάννης Τσορτέκης: Το τηλεφώνημα του Παπακαλιάτη, το Maestro και η λατρεία για το γιο του

«Είχα παίξει στη σειρά “Το 10” του Καραγάτση. Έκτοτε δεν είχε χτυπήσει το τηλέφωνό μου για κάποια άλλη τηλεοπτική σειρά, αλλά δεν με πειράζει»

γιαννης τσορτέκης

Ο Γιάννης Τσορτέκης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου «The 2Night Show», το βράδυ της Τρίτης (4/3) και μεταξύ άλλων μίλησε για την πορεία του στην υποκριτική, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο ξεκίνημά του, το ρόλο του στο Maestro, ενώ αναφέρθηκε στις δύο μεγάλες αγάπες του, τα παιδιά του.

«Είναι θέμα τύχης το πώς έρχονται τα πράγματα από μόνα τους κι εσύ ακολουθείς. Αυτό συνέβη τώρα και με την τηλεόραση. Μου είναι εξαιρετικά ευχάριστο, απολαμβάνω την καθημερινή δραστηριότητα και εργασία αλλά και την εμπλοκή μου με τον κόσμο. Είχα παίξει στη σειρά “Το 10” του Καραγάτση. Έκτοτε δεν είχε χτυπήσει το τηλέφωνό μου για κάποια άλλη τηλεοπτική σειρά, αλλά δεν με πειράζει» δήλωσε ο Γιάννης Τσορτέκης

Ο ηθοποιός παραδέχτηκε πως στις πρώτες του παραστάσεις δεχόταν τον οποιοδήποτε ρόλο χωρίς να αμείβεται. «Δεν το έκανα σαν χόμπι, καθόλου. Ήταν πολύ σοβαρή η ιστορία με την έννοια ότι με απασχολούσε όλο το 24ωρο, με αυτή τη σοβαρότητα. Δεν έβγαινε από το μυαλό μου. Δεν υπολόγιζα ποτέ ότι θα ζήσω από αυτό.

Ήταν δύο ξεχωριστά πράγματα. Ένιωθα ότι αν πάω να κυνηγήσω μια παράσταση τότε για να επιβιώσω και αν έχω ένα μεροκάματο, ένιωθα κάπως ότι θα είμαι υποχρεωμένος να δεχθώ το οτιδήποτε και θα πρέπει να το κάνω. Ενώ δεν πληρωνόμουνα, δεχόμουν το οτιδήποτε», είπε αρχικά ο Γιάννης Τσορτέκης.



Για το πώς προέκυψε η συνεργασία του με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη και τη σειρά Maestro ανέφερε: «Μου τηλεφώνησε και μου είπε: “Θέλω να κάνω αυτό κι αυτό. Θα σου δώσω να διαβάσεις πρώτα”, λέω, “να το διαβάσω, ναι, δεν υπάρχει θέμα”. Διαβάζω αυτό που μου έδωσε και αυτό μου προκάλεσε μια έντονη σωματική αντίδραση. Όπως το διάβαζα ήταν σαν να το ζούσα εκείνη τη στιγμή», είπε για την πρώτη ανάγνωση της υπόθεσης της σειράς.

Ο Γιάννης Τσορτέκης αναφέρθηκε στα δυο του παιδιά αλλά και στο ρόλο που έχει ο γιος του στις αποφάσεις που αφορούν την καριέρα του στην υποκριτική.



«Πήρα τον γιο μου τηλέφωνο, επειδή αυτόν παίρνω πάντα, μου είπε να το κάνεις. Αν μου έλεγε να μην το κάνω, δεν θα το έκανα. Τι να κάνω του λέω, αφού ακόμα δεν σου έχω πει. Να το κάνεις μου λέει. Όταν του εξήγησα μου είπε δυο φορές πως πρέπει να το κάνω», ανέφερε για την στιγμή που δέχτηκε πρόταση για το Mastero.

«Έχουμε λατρεία με τον γιο μου. Είναι 20 ετών και είναι στην Καλών Τεχνών, σπουδάζει Κινηματογράφο στη Θεσσαλονίκη. Του έχω μια απεριόριστη εμπιστοσύνη και η αντίληψή του είναι τέτοια γιατί είμαστε και δουλεμένοι μαζί, οπότε η κρίση μου φιλτράρεται και από τον ίδιο», πρόσθεσε ο Γιάννης Τσορτέκης, ενώ αναφέρθηκε στην κόρη του: «Είναι 11 χρονών και την λατρεύω. Αυτή είναι αλλουνού παππά Ευαγγέλιο. Λιώνω με τα παιδιά μου».

Ίσως σας ενδιαφέρουν