Γκερέκου για Βοσκόπουλο: Βίωσα πολύ δύσκολα την απώλειά του

«Στην αρχή δεν μπορούσα να ακούσω τραγούδι, να δω εικόνα του, τίποτα…» περιγράφει η ηθοποιός για το θάνατο του μεγάλου τραγουδιστή

Άντζελα Γκερέκου

Η Άντζελα Γκερέκου έδωσε συνέντευξη στη Νίκη Λυμπεράκη και στην εκπομπή της «Μεγάλη Εικόνα», μίλησε για την απώλεια του Τόλη Βοσκόπουλου, ενώ αναφέρθηκε στην πολιτική της καριέρα της και πως την αντιμετώπισαν οι αντίπαλοί της.

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της ηθοποιού στην Κέρκυρα. Η Άντζελα Γκερέκου αναφέρθηκε στη σειρά του Mega «Η Γη της ελιάς» κι επισήμανε πως η συμμετοχή της στη σειρά ήταν «δώρο» που της ήρθε την κατάλληλη στιγμή.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον σύζυγό της, Τόλη Βοσκόπουλο που έφυγε από τη ζωή. «Σε αυτό το σπίτι ζήσαμε με τον Τόλη από την αρχή της γνωριμίας μας, 25 χρόνια. Δεν με ενοχλεί, όταν με ρωτάνε για τον Τόλη. Είναι που κάθε φορά λέω “πώς να βρω τις σωστές λέξεις να περιγράψουν το ταξίδι 25 χρόνων με έναν τέτοιο άνθρωπο με τόσα έντονα που ζήσαμε στη ζωή μας;”. Είναι το συναίσθημα που δεν περιγράφεται, βιώνεται. Είμαι ευγνώμων που έκανα την πορεία αυτή μαζί του», είπε χαρακτηριστικά.
Για τον θάνατό του, δήλωσε: «Βίωσα πολύ δύσκολα την απώλειά του. Από μικρή δεν μπορούσα να συμβιβαστώ με την απώλεια αγαπημένων ανθρώπων. Δεν μπορώ να πω ότι συμφιλιώθηκα, σαν να φιλιώνεις με αυτό, σαν να ζεις με αυτό. Η σχέση και μετά τον θάνατο διαμορφώνεται και εμπλουτίζεται και είναι σαν να τον γνωρίζω καλύτερα. Κατά έναν τρόπο, ζεις μια συνέχεια της γνωριμίας, της σχέσης και της επαφής με την ψυχή που αγάπησες, που ζήσατε μαζί και δημιουργήσατε».
Η ηθοποιός αναφέρθηκε στις πρώτες ημέρες μετά τον θάνατό του που ήταν ιδιαίτερα σκληρές για εκείνη. «Στην αρχή δεν μπορούσα να ακούσω τραγούδι, να δω εικόνα του, τίποτα. Ήταν πολύ δύσκολα. Μετά από ένα διάστημα, λέω “τι ωραία, υπάρχει, τον βλέπω”. Νοσταλγείς, συγκινείσαι», εξηγεί.«Ο Τόλης είχε ξεκινήσει να γράφει την αυτοβιογραφία του, είχε γράψει περίπου 80 σελίδες. Είχε ξεκινήσει από τον διωγμό των γονιών του από τη Μικρά Ασία και έφτασε μέχρι τα πρώτα χρόνια της ενασχόλησής του με το θέατρο. Λυπάμαι πολύ που δεν ήθελε από κάποιο σημείο και μετά να το συνεχίσει. Μου εμπιστεύτηκε να την ολοκληρώσω εγώ», αποκάλυψε στην συνέχεια η ίδια.

«Από μικρή είχα έναν φόβο με τον θάνατο, με την απώλεια αγαπημένων προσώπων. Δεν μπορούσα να συμβιβαστώ. Πλέον έχω μάθει να ζω με την απώλεια, καταφέρνεις να μαθαίνεις καλύτερα τον άλλο σκεπτόμενη πράγματα από το παρελθόν. Το θέμα είναι να περάσεις ένα μήνυμα και στο παιδί σου ότι προχωράς, γιατί και η κόρη μου πέρασε πολύ δύσκολα με την απώλεια του πατέρα της», εξομολογήθηκε η Άντζελα Γκερέκου στην κάμερα της εκπομπής.

«Οικονομικά βγήκα πολύ φτωχότερη από την πολιτική. Οι αντίπαλοί μου μοίρασαν φέιγ-βολάν στα χωριά με πιο αισθησιακές μου φωτογραφίες για να με πολεμήσουν αλλά τους γύρισε μπούμερανγκ. Ακόμα και με την ιστορία με τον πόλεμο που δέχθηκε ο Τόλης, που παραιτήθηκα από το Υπουργείο. Τότε δεν μιλούσαμε για αυτή την ιστορία, τι να λέγαμε; Ένας λόγος ήταν για να αμαυρώσουν και τη δική μου εικόνα. Φτάσαμε στον πάτο αλλά ξανασηκωθήκαμε», επισήμανε η πρώην πολιτικός σε ένα σημείο της συνέντευξης της.
Ίσως σας ενδιαφέρουν