Τάκης Ζαχαράτος: «Το παιδί μου είναι αυτό!»

«Θέλω να κρατήσω τη δροσιά της νεότητας, αν το μέσα είναι στεναχωρημένο και γερασμένο, η ρυτίδα της ψυχής βγαίνει πρώτη», πρόσθεσε

Τάκης Ζαχαράτος

Ο Τάκης Ζαχαράτος παραχώρησε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που ήταν περισσότερο εξομολόγηση… ψυχής και μίλησε μεταξύ άλλων για την προσωπική του ζωή, αλλά και για τις μιμήσεις του που έχουν προκαλέσει κατά καιρούς αντιδράσεις.

Ο ηθοποιός ήταν καλεσμένος στη «Μεγάλη εικόνα» και τη Νίκη Λυμπεράκη κι αναφερόμενος στις μιμήσεις του εξήγησε πως στην αρχή υπήρχαν καλλιτέχνες που δεν τις δέχονταν θετικά.

«Στην αρχή υπήρχαν άνθρωποι που δυσαρεστούνταν από τις μιμήσεις μου, γιατί δεν το ξέρανε στην Ελλάδα αυτό. Δεν ήταν κάτι που είχε ξαναγίνει. Δεν ξέρανε αν τους κοροϊδεύω ή τους σατιρίζω. Έψαχναν να δουν που το πάω. Είναι γνωστό ότι η Μιμή Ντενίση, η Αλέξια, η Άντζελα Δημητρίου, ο Γιώργος Μαζωνάκης είχαν θυμώσει μαζί μου. Εγώ τους αγαπώ όλους… Και οι γονείς ή η αδελφή μου να είχαν κάνει κάτι θα το σατίριζα στη σκηνή, μετά είμαι πάλι ο γιος, στη σκηνή δεν έχει τέτοια, είσαι με τον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 



Όσον αφορά την προσωπική του ζωή, ο Τάκης Ζαχαράτος τόνισε πως δεν έχει κάτι να μοιραστεί, καθώς είναι απόλυτα αφοσιωμένος στην τέχνη του. «Εγώ όπως με βλέπεις, είμαι μια κανονική περίπτωση ανθρώπου; Είμαι και ιδιότροπος, και δύσκολος, και γλυκός και κάποιες στιγμές αντιπαθής, αυστηρός, γλυκός, τρυφερός, δοτικός, απόμακρος… Είμαι μοναχικός. Δεν έχω προσωπική ζωή για να μιλήσω γι’ αυτή. Δεν έχω. Θυμάμαι την Άννα Καλουτά που τη ρώτησαν γιατί δεν παντρεύτηκε, και είπε “παντρεύτηκα το θέατρο”. Κι εγώ αυτό έχω κάνει. Το παιδί μου είναι αυτό, η οικογένειά μου, οι συγγενείς μου είναι αυτό. Έχει τεράστιο κόστος αυτό, αλλά έχει και τόση χαρά, τόσο δώσιμο… Φίλους έχω, αλλά δεν έχω οικογένεια», αποκάλυψε.



Παράλληλα, αναφέρθηκε στο θέμα της κακοποίησης, εκφράζοντας τη συγκίνησή του για ιστορίες που έχουν συγκλονίσει την κοινή γνώμη. «Δεν μπορώ να δεχτώ την κακοποίηση, πόσω μάλλον στις γυναίκες… Σας οφείλουμε τα πάντα. Το βιβλίο μου είναι αφιερωμένο στον Βαγγέλη Γιακουμάκη που με συγκλόνισε αυτή η ιστορία, και μετά έχουμε το ένα πίσω από το άλλο. Δεν το χωράει το κεφάλι μου αυτά που μπορεί να υπάρχουν σε ένα δελτίο ειδήσεων, απορώ πως τα λέτε. Δεν μπορώ να τα διανοηθώ όλα αυτά», δήλωσε.

Σχετικά με τη σχέση του με τον χρόνο και τη γήρανση, επεσήμανε πως η αληθινή νεότητα ξεκινάει από το εσωτερικό του ανθρώπου και όχι από την εξωτερική εμφάνιση. «Είμαστε παγιδευμένοι σε μια τοξική θετικότητα. Κάποια στιγμή θέλω να είμαι όπως είμαι και σε όποιον αρέσω. Οι άνθρωποι νομίζουμε ότι είμαστε ένα πράγμα. Το φίλτρο είναι παραμόρφωση, ψευδαίσθηση, ψέμα. Μας στοιχίζει αυτό. Δεν θα σε δει ο άλλος μετά;», τόνισε.

Ο Τάκης Ζαχαράτος συμπλήρωσε: «Με τον χρόνο τα πάω τέλεια. Δεν το περίμενα. Θέλω να κρατήσω τη δροσιά της νεότητας αλλά αυτή η δροσιά ξεκινάει από μέσα, όχι απ’ έξω. Αν το μέσα είναι στεναχωρημένο και γερασμένο, η ρυτίδα της ψυχής βγαίνει πρώτη, όχι το δέρμα. Ο χρόνος σου φέρεται όπως του φέρεσαι. Ο χρόνος είναι συνοδοιπόρος. Αν τον δεις ως εχθρό θα σε γδάρει. Δεν έχω πρόβλημα με την ηλικία, δεν ισχύει αυτός ο αριθμός».



 



Ίσως σας ενδιαφέρουν