Τζόνι Ντεπ: Ξανά στα δικαστήρια με την Αμπέρ Χερντ

Σε νέα νομική διαμάχη με την πρώην σύζυγό του θα προχωρήσει ο δημοφιλής αστέρας του Χόλιγουντ αρνούμενος την καταβολή οποιασδήποτε αποζημίωσης

Σε νέα δικαστική διαμάχη με την πρώην σύζυγό του Άμπερ Χερντ θα προχωρήσει ο δημοφιλής αστέρας του Χόλιγουντ Τζόνι Ντεπ, προκειμένου να δικαιωθεί πλήρως από τις κατηγορίες και να ακυρώσει αποφάσεις καταβολής αποζημιώσεων, σύμφωνα με ρεπορτάζ αμερικανικών δικτύων και καναλιών.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, κατέθεσε προσφυγή στο Εφετείο της Βιρτζίνια των ΗΠΑ, προκειμένου να ακυρωθεί πρωτόδικη απόφαση δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία η Άμπερ Χερντ δικαιούται αποζημίωσης ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων για σχόλια του δικηγόρου του Τζόνι Ντεπ σχετικά με προηγούμενη υπόθεση δικαστικής διαμάχης που είχε κάνει σε Βρετανική εφημερίδα (Daily Mail). Το δικαστήριο είχε κρίνει πως όντως τα σχόλια προσέβαλαν την πρώην σύζυγό του δια του Τύπου και προκάλεσαν την δυσφήμισή της. Γι’ αυτό είχε γίνει αποδεκτό το αίτημά της και είχε επιδικαστεί συνολική αποζημίωση ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στην προσφυγή η πλευρά του Αμερικανού ηθοποιού αναφέρει ότι η πρωτόδικη απόφαση ήταν λανθασμένη και ζητάει την ανατροπή της και την πλήρη δικαίωση του. Επιπλέον, όπως αναφέρουν άλλα ρεπορτάζ ο Τζόνι Ντεπ έχει αρνηθεί ήδη να της καταβάλλει το συγκεκριμένο ποσό που κέρδισε ως αποζημίωση και με το ενδεχόμενο να δεχτεί από την πλευρά της νέα αγωγή και μήνυμα, προχώρησε στην υποβολή προσφυγή για την ακύρωση της απόφασης, όπως και στην έκδοση εντολής για την προσωρινή αναστολή της μέχρι την αμετάκλητη απόφαση από ανώτατο δικαστήριο στην συγκεκριμένη υπόθεση.

PGRpdiBzdHlsZT0iIiBjbGFzcz0ibW9iaWxlX2Jhbm5lciBiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCgkJCTxkaXYgaWQ9J3ZyYWRpbmlfUFInIGNsYXNzPSJiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCiAgPHNjcmlwdD4NCiAgICBnb29nbGV0YWcuY21kLnB1c2goZnVuY3Rpb24oKSB7IGdvb2dsZXRhZy5kaXNwbGF5KCd2cmFkaW5pX1BSJyk7IH0pOw0KICA8L3NjcmlwdD4NCjwvZGl2PgkJCTwvZGl2Pg==

Αυτό είναι το επόμενο βήμα στη δικαστική διαμάχη του Τζόνι Ντεπ με την πρώην σύζυγό του Άμπερ Χερντ και είναι σχεδόν σίγουρο πως θα βρεθούν εκ νέου αντιμέτωποι στην αίθουσα δικαστηρίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο σούπερ σταρ του Χόλιγουντ είχαν γίνει πρώτο θέμα παγκοσμίως πριν από μερικούς μήνες (Απρίλιος-Μάιος 2022) κατά την διάρκεια της πολύκροτης δίκης -διάρκειας οκτώ εβδομάδων!- με αφορμή τη μήνυση του Τζόνι Ντεπ εις βάρος της Άμπερτ Χερντ για άρθρο που είχε υπογράψει η πρώην σύζυγός του το 2018 στην εφημερίδα «Washington Post», περιγράφοντας καταστάσεις ενδοοικογενειακής βίας από την πλευρά του, χωρίς όμως να τον κατονομάζει.

Την 1η Ιουνίου οι ένορκοι – πέντε άνδρες και δύο γυναίκες – έκριναν ως ανεπαρκή τα αποδεικτικά στοιχεία που προσκόμισε η ηθοποιός στο δικαστήριο και η τελική απόφαση ήταν αθωωτική. Μάλιστα, χαρακτήρισε «ψευδείς όλους τους ισχυρισμούς της Άμπερ Χερντ».

Ουσιαστικά, οι ένορκοι αποδέχτηκαν πως η Άμπερ Χερντ δυσφήμησε τον πρώην σύζυγό της, Τζόνι Ντεπ, παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Οι επτά ένορκοι έκριναν ότι ο τίτλος και τα αποσπάσματα του άρθρου γνώμης της Χερντ περιείχαν συκοφαντικά σχόλια για τη σχέση της με τον Ντεπ.

Μάλιστα, το δικαστήριο επιδίκασε στον Τζόνι Ντεπ αποζημίωση ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων, εγκρίνοντας εν μέρει το αρχικό του αίτημα για καταβολή αποζημίωση ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων με το επιχείρημα ότι το άρθρο κατέστρεψε την καριέρα και την υπόληψή του.

Ακολουθήστε το vradini.gr στο Google News
Ίσως σας ενδιαφέρουν