Στη συγχώνευση των εταιριών Pepsico Hβη Μ. ΕΠΕ και  Tasty Foods ΑΒΓΕ, προχωρά ο Όμιλος PepsiCo , οι οποίες, από την 31.12.2020, θα έχουν ενιαία εταιρική υπόσταση υπό την επωνυμία Pepsico Hellas Μονοπρόσωπη ΑΒΕΕ.

Ως γνωστόν η PepsiCo στην Ελλάδα δραστηριοποιούνταν μέχρι τώρα μέσω δύο εταιριών, την Pepsico  Hβη Μ. ΕΠΕ και την Tasty Foods ΑΒΓΕ, με την  απόφαση της συγχώνευσης, να  έρχεται να υλοποιήσει από την 31.12.2020 αυτό που ισχύει ήδη, ότι δηλαδή πρόκειται για έναν ενιαίο οργανισμό.

Η υλοποίηση της συγχώνευσης πραγματοποιείται μέσω της απορροφήσεως της Pepsico  Hβη Μ. ΕΠΕ από την Tasty Foods ΑΒΓΕ και την μετονομασία της τελευταίας σε Pepsico Hellas Μονοπρόσωπη ΑΒΕΕ.

Η PepsiCo είναι ένας διεθνής Όμιλος εταιριών με ηγετική θέση στον τομέα των τροφίμων και ποτών, η οποία πρωτοστατεί στις διεθνείς διατροφικές τάσεις.

Στη  χώρα μας προσφέρει μία ευρεία γκάμα απολαυστικών τροφίμων και ποτών, ενδεικτικά Lays, Pepsi, Lipton Ice Tea, Ruffles, Doritos, Cheetos, Quaker, Ήβη, Tasty, Seven up,   που απολαμβάνουν οι Έλληνες καταναλωτές σε ολόκληρη τη χώρα.

Στο μεταξύ, η PepsiCo Greece  ανακοίνωσε  τη δέσμευσή της, να διαθέσει τα προϊόντα της, Pepsi & Ivi, σε συσκευασίες μπουκαλιών μόνο από ανακυκλωμένο πλαστικό (rPet) μέχρι το τέλος του 2021 ενώ ταυτόχρονα διαθέτει ήδη στην Ελληνική αγοράτα προϊόντα Lipton Ice Tea σε φιάλες από 100% rPet (ανακυκλωμένο πλαστικό).

«Η PepsiCo συμπράττει στην Παγκόσμια προσπάθεια για έναν πλανήτη ζωντανό, γνωρίζει τον τρόπο και το υλοποιεί» δήλωσε η εμπορική διευθύντρια της PepsiCo Greece,  Δέσποινα Τσαγκάρη.

Για να συμπληρώσει πως «Με υψηλό αίσθημα ευθύνης θέλουμε να αποτελέσουμε ένα θετικό παράδειγμα προς μίμηση για όλους και στη χώρα μας, κάνοντας την ανακύκλωση μέρος των καθημερινών μας δραστηριοτήτων.

Για εμάς στην PepsiCo το “Winning with Purpose” αποτελεί τον πυρήνα της φιλοσοφίας μας, βασικός πυλώνας της οποίας είναι η προστασία του πλανήτη και κατ’ επέκταση του τοπικού περιβάλλοντος∙ δημιουργώντας μακροπρόθεσμη αξία για την κοινωνία συνδράμουμε ουσιαστικά στην αειφόρο βιωσιμότητα του πλανήτη».

Η  Pepsico Hellas Μονοπρόσωπη ΑΒΕΕ απασχολεί 755 εργαζομένους και εδρεύει στον Αγ. Στέφανο Αττικής, όπου διαθέτει μια υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής και διανομής.

Να σημειωθεί  πως οι καταναλωτές απολαμβάνουν τα προϊόντα της PepsiCo 1 δις. φορές την ημέρα σε περισσότερες από 200 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ο κύκλος εργασιών της Ομίλου το 2019 ξεπέρασε τα $67δις και προήλθε κυρίως από τα προϊόντα Frito – Lay, Gatorade, Pepsi-Cola, Quaker και Tropicana.

Η γκάμα των προϊόντων της PepsiCo περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα από απολαυστικά τρόφιμα και ποτά, εκ των οποίων οι 23 μάρκες φέρνουν η καθεμία περισσότερο από $1δις τζίρο σε πωλήσεις.

Μάλιστα, βελτιώνοντας συνεχώς τα προϊόντα του  ο Όμιλος  λειτουργεί  υπεύθυνα για την προστασία του πλανήτη,  ενδυναμώνοντας τους εργαζόμενους  σε όλο τον κόσμο, να έχουν  τα στοιχεία εκείνα που  επιτρέπουν στην PepsiCo να αποτελεί μία επιτυχημένη παγκόσμια εταιρεία, η οποία δημιουργεί μακροπρόθεσμη αξία για την κοινωνία και τους μετόχους της