Περιφέρεια Αττικής: Αρωγός στο έργο των εθελοντικών οργανώσεων

Την Παρασκευή 16/4/2021,  η Περιφέρεια Αττικής σε τηλεδιάσκεψη , που διοργάνωσε η Περιφερειακή Σύμβουλος, Εντεταλμένη Εθελοντισμού Ευγενία Μπαρμπαγιάννη, είχαν την δυνατότητα όλες οι Ομάδες Πολιτικής Προστασίας Αττικής, να συνομιλήσουν με τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κόκκαλη και να συντονιστούν έγκαιρα για την επερχόμενη θερινή περίοδο , που χρήζει έγκαιρου και σοβαρού προγραμματισμού. 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, στον χαιρετισμό του,  τόνισε την αξία της συμβολής των ομάδων Πολιτικής Προστασίας στην διαχείριση κρίσεων μετά από φυσικές καταστροφές που παρατηρούνται λόγω της κλιματικής αλλαγής και που  παρουσιάζονται τα τελευταία χρόνια , με μεγαλύτερη συχνότητα. Ενθουσιασμό προκάλεσαν οι δηλώσεις του,  ότι για άλλη μία φορά η Περιφέρεια Αττικής, θα πρωτοπορήσει και θα αξιοποιήσει όλη τη σύγχρονη τεχνολογία και σε συνεργασία με το ανθρώπινο δυναμικό της Αττικής, θα μπορέσει συντονισμένα να αντιμετωπίσει  κάθε δύσκολη κατάσταση.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν 70 εθελοντικές Οργανώσεις Πολιτικής Προστασίας, Αντιπεριφερειάρχες,  καθώς και Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι και Εντεταλμένοι Δημ.Σύμβουλοι. Από την Περιφέρεια Αττικής παρέστη και ο Υπηρεσιακός Διευθυντής Ιωάννης Λειβαδάρος , καθως και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ στην Πολιτική Προστασία , Βλάσσης Σιώμος.

Προσωπικά , εξέφρασα για άλλη μία φορά την ευχαρίστηση μου επειδή ως Εντεταλμένη Εθελοντισμού ,  έχω την τιμή μέσα από αυτήν τη θέση να συνεργάζομαι με αυτούς τους εξαίρετους ανθρώπους.

Η εκδήλωση είχε τεράστια επιτυχία και ήταν η αρχή μιας σειράς άλλων εκδηλώσεων , γιατί η Περιφέρεια θέλει να είναι αρωγός και συμπαραστάτης στο έργο τους”.