Με τη συνεργασία των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων και των ενοριών, ξεκίνησε σήμερα (8 Μαϊού) η διανομή περίπου 40.000 γευμάτων προς πολίτες ευπαθών ομάδων, στο πλαίσιο του προγράμματος ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής.

Η διανομή των τροφίμων θα γίνεται σε καθημερινή βάση (μεσημέρι και βράδυ), με πρωτοβουλία του Γιώργου Πατούλη και τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η διαδικασία, υπό την επιμέλεια και τον συντονισμό του αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Νικόλαου Πέππα, εξελίσσεται απρόσκοπτα σε όλη την Αττική και τα νησιά, με τη συνεργασία των δήμων και εκπαιδευμένων ομάδων εθελοντών.

Από τη διανομή εξαιρούνται προς το παρόν οι Δήμοι του Κεντρικού Τομέα, λόγω της εξέτασης σχετικών ενστάσεων που έχουν υποβληθεί

Με αφορμή την έναρξη του προγράμματος ο Γ. Πατούλης δήλωσε: «Υλοποιούμε με συνέπεια τις δεσμεύσεις μας ότι θα είμαστε έμπρακτα δίπλα στους ευπαθείς συμπολίτες μας, καθ΄όλη τη διάρκεια της πανδημικής κρίσης».

Ευχαρίστησε τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο για την ιδιαίτερη ευαισθησία που επέδειξε με την άμεση και έμπρακτη ανταπόκρισή του, αλλά και τους Δήμους και τους εθελοντές για την «μεγάλη αλυσίδα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που έστησαν προς τους ευάλωτους συνανθρώπους μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ