Υπεγράφη χθες (31 Μαρτίου) η σύμβαση του έργου κατασκευής αγωγού μεταφοράς νερού της ΕΥΔΑΠ στην Κινέττα, μεταξύ της ΕΥΔΑΠ ΑΕ και του αναδόχου, συνολικού προϋπολογισμού δημοπράτησης 7 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, καθώς επιλύεται ένα πρόβλημα δεκαετιών στην περιοχή, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες και πυρκαγιές.

Η Περιφέρεια Αττικής βάζει σε προτεραιότητα την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Με την κατασκευή του αγωγού (εξωτερικοί χαλυβδοσωλήνες μήκους 15 χλμ.), από το υφιστάμενο φρεάτιο ύδρευσης (Λεωφ. Αλεποχωρίου Δήμου Μεγάρων), μέχρι την κεντρική δεξαμενή αποθήκευσης νερού στην Κινέττα (δύο θαλάμοι χωρητικότητας 3.000 τ.μ.) θα διασφαλιστεί η ποιοτική και επαρκής υδροδότηση των νοικοκυριών της περιοχής.

Η συνολική δημόσια δαπάνη της σύμβασης του έργου ανέρχεται στα 3,29 εκατομμύρια ευρώ, με ολοκλήρωση τον Μάρτιο του 2022 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Σημειώνεται ότι με σεβασμό στα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, η σύμβαση υπεγράφη μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό την εποπτεία του Γιώργου Πατούλη και στελεχών της ΕΥΔΑΠ ΑΕ.

Για την υπογραφή της σύμβασης, παρά τα μέτρα για τον κορονοϊό ο περιφερειάρχης δήλωσε: «Οι κάτοικοι της Κινέττας δεν μπορούν να περιμένουν.

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες που άλλαξαν δραματικά τη ζωή των κατοίκων, η Περιφέρεια Αττικής, έχοντας στο πλευρό της την ΕΥΔΑΠ, στηρίζει έμπρακτα την περιοχή, διασφαλίζοντας την υλοποίηση έργων που θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους.

Για τον λόγο αυτό, κρίναμε πως η κατασκευή του αγωγού μεταφοράς νερού στην Κινέττα, ένα αίτημα δεκαετιών της τοπικής κοινωνίας, πρέπει να εκκινήσει άμεσα, προκειμένου να εξασφαλιστούν πλήρως οι ανάγκες ύδρευσης του οικισμού και το έτος 2022».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ