Περικύκλωσαν αστυνομικούς σε σύλληψη και τους έλουσαν με βενζίνη | 1 5

Οι κάτοικοι συγκροτήματος κατοικιών στο Έσεξ της Αγγλίας, ακούγονται να φωνάζουν εν χορώ «λαμπαδιάστε τους», όσο οι αστυνομικοί που είχαν πάει για να κάνουν μια σύλληψη, δέχονται τη μανιασμένη επίθεση από το πλήθος.

Τους έλουσαν με βενζίνη και απειλούσαν να τους βάλουν φωτιά. Δύο αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο από την εισπνοή του καυσίμου, και έπρεπε να επέμβει τελικά η πυροσβεστική, για να ξεπλύνει τη βενζίνη από τα μάτια των υπόλοιπων αστυνομικών.

Αυτά τα τραγικά έλαβαν χώρα πέρυσι στο Έσεξ και μας τα θύμισε ξανά ένα ντοκιμαντέρ του BBC («Critical Incident») που έπαιξε αυτή τη βδομάδα στη βρετανική τηλεόραση.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 5 Μαΐου 2019 και αυτό που έφερε τους αστυνομικούς στο συγκρότημα πολυκατοικιών, ήταν μια καταδίωξη ενός νεαρού μοτοσικλετιστή.

Ο ύποπτος εγκλωβίστηκε στο συγκρότημα και συνελήφθη τελικά. Μόνο που σύντομα 20-30 άτομα θα μαζεύονταν με άγριες διαθέσεις.

Οι αστυνομικοί δέχτηκαν φραστικές επιθέσεις, αλλά και σωματική βία. Και τότε κατέφτασε ένας άντρας με ένα μπιτόνι βενζίνης και έλουσε τους 8 αστυνομικούς με την εύφλεκτη ύλη.

Οι αστυνομικοί ζήτησαν ενισχύσεις και σύντομα άλλοι 90 αστυνομικοί θα έκαναν την εμφάνισή τους.

Από τις συλλήψεις καταδικάστηκε τελικά ο 28χρονος δράστης Justin Jackson, ο οποίος έφαγε 3 χρόνια και 9 μήνες φυλακή.

Όσο για τον μοτοσικλετιστή που τα προκάλεσε όλα, ήταν έφηβος και έπεσε στα μαλακά, καθώς τον τιμώρησαν με έναν χρόνο αφαίρεσης του διπλώματος.

Δύο αστυνομικοί που μίλησαν στο τηλεοπτικό πρόγραμμα του BBC 1 για το περιστατικό είπαν πως θυμούνται ακόμα τον κόσμο να τραγουδά «λαμπαδιάστε τους».

«Ένα σπίρτο, ένας αναπτήρας, ένας σπινθήρας και θα μπορούσαμε να πάρουμε φωτιά, καταλήγοντας παραμορφωμένοι για μια ζωή ή ακόμα και νεκροί», είπε ο ένας στον φακό…

Δείτε το σχετικό βίντεο