Ο υπουργός Υγείας της Ρωσίας, Μιχαήλ Μουράσκο, μιλώντας στον ΟΗΕ για την παρουσίαση του Sputnik V, επεσήμανε πως περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν ήδη λάβει το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

«Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 100.000 πολίτες έχουν ήδη εμβολιαστεί. Το εμβόλιο Sputnik V παραδίδεται σε όλες τις περιοχές της Ρωσίας για να ξεκινήσει σύντομα μια μαζική εκστρατεία εμβολιασμού» τόνισε ο Ρώσος υπουργός Υγείας.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανέθεσε στην κυβέρνηση να ξεκινήσει μαζικό εμβολιασμό μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με τον κ. Πούτιν, η Ρωσία «έχει κατασκευάσει ή θα έχει κατασκευάσει» περισσότερες από δύο εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Sputnik V σύντομα, με τον κ. Μουράσκο να επιβεβαιώνει πως εντείνονται οι εργασίες για την αύξηση της παραγωγής του εμβολίου σε εγχώριο και παγκόσμιο επίπεδο.

«Θα πολλαπλασιάσουμε την παραγωγή του εμβολίου τόσο στη Ρωσία όσο και παγκοσμίως. Αυτή τη στιγμή το Sputnik V κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων υποψήφιων εμβολίων που πλησιάζουν στο τέλος των κλινικών δοκιμών και στην έναρξη της μαζικής παραγωγής στη λίστα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας» κατέληξε ο υπ. Υγείας της Ρωσίας.