Το 1947, ένα άγνωστο σκάφος συνετρίβη όχι πολυ μακριά από τη στρατιωτική βάση του Ρόσγουελ, στην πολιτεία του Νέου Μεξικού, στις ΗΠΑ. Ο αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας στη συγκεκριμένη βάση, Τζες Μάρσελ, στάλθηκε στο σημείο για να προσδιορίσει το τι συνέβη.

Η είδηση για τη συντριβή του αεροσκάφους έγινε σύντομα γνωστή σε όλη τη χώρα και ο στρατός εξέδωσε ένα αρχικό δελτίο τύπου που ανέφερε ότι είχαν ανακαλύψει έναν «ιπτάμενο δίσκο», πυροδοτώντας φήμες για μια εξωγήινη επαφή. Λίγο αργότερα, ο στρατός με νέα του δήλωση, ισχυρίστηκε ότι τα συντρίμμια προήλθαν τελικά από ένα μετεωρολογικό μπαλόνι.

The wreckage was discovered in In July 1947, by a rancher living in Roswell, New Mexico

Αλλά δεν ήταν όλοι πεπεισμένοι περί αυτού.

Το επεισόδιο αυτό έγινε γνωστό ως το «περιστατικό του Ρόσγουελ» και δημιούργησε θεωρίες συνωμοσίας περί κυβερνητικής συγκάλυψης όσον αφορά τις επαφές ανθρώπων με εξωγήινους.  Ένα ημερολόγιο όμως που πριν από λίγο καιρό βγήκε στην δημοσιότητα και που άνηκε στον Μάρσελ, ίσως είναι το κλειδί της αποκάλυψης του τι ακριβώς συνέβη.

Σύμφωνα με το Live Science, η οικογένεια του Λοχαγού Μάρσελ, αποκάλυψε την ύπαρξη ενός μυστικού ημερολογίου που κρατούσε ο ίδιος κατά τη διάρκεια ερευνών για τη συντριβή στο Ρόσγουελ.

Συμβάν Roswell
Ο στρατηγός Ρότζερ Ράιμει, Διοικητής της 8ης Ταξιαρχίας Πολεμικής Αεροπορίας και ο αρχηγός προσωπικού της ίδιας Ταξιαρχίας, συνταγματάρχης Tόμας Ντουμπόζ, επιθεωρούν τα περίεργα συντρίμμια που αποκαλύφθηκαν στην έρημο του Νέου Μεξικού.

Η ανώμαλη προσγείωση του ΑΤΙΑ στο Ρόσγουελ, έγινε αντιληπτή το πρωί της 3ης Ιουλίου 1947, από τον κτηνοτρόφο Mακ Μπρέιζελ. Ο Μπρέιζελ βρήκε περίεργα συντρίμμια διάσπαρτα σε μια ακτίνα 200 τετραγωνικών μέτρων, κοντά στη φάρμα του.

Η πρώτη περιγραφή του αντικειμένου στον Τύπο από τον Μπρέιζελ, ήταν πως το παράξενο αυτό αντικείμενο ήταν φτιαγμένο από «χάρτινο υλικό», με στρώσεις «γυαλιστερού φύλλου». Περιέγραψε επίσης κομμάτια από ελαφρύ ξύλο και πλαστικό. Μερικά από τα συντρίμμια επίσης, είχαν περίεργα σύμβολα χαραγμένα πάνω τους και σπογγώδη κομμάτια από καουτσούκ.

Ο Μπρέιζελ ειδοποίησε αρχικώς τον τοπικό σερίφη και εκείνος με την σειρά του ενημέρωσε την πλησιέστερη αεροπορική βάση.

Ο εγγονός του Μάρσελ, Τζέσι δήλωσε στην Daily Mail: «Ο παππούς μου εξέτασε προσεκτικά τα συντρίμμια στο χωράφι και διαπίστωσε ότι δεν ήταν φτιαγμένα από ανθρώπινα χέρια»

Marcel was brought in to do a thorough investigation of the wreckage. Marcel, who played a key role in dropping the atomic bomb on Japan, completed training on weather balloons and Jesse said that seeing one in the field and not identifying it is 'preposterous'
Ο Τζες Μάρσελ

Εάν το μυστικό ημερολόγιο του Μάρσελ είναι αυθεντικό, τότε θα μπορούσε να αποτελέσει την αρχή για του ξετύλιγμα του κουβαριού του μυστηρίου του Ρόσγουελ, που μέχρι και σήμερα αποτελεί πεδίο συζητήσεων, ακόμα και στα υψηλότερα κλιμάκια.

«Η κυβέρνηση ισχυρίστηκε αρχικώς ότι είχε ανακτήσει ένα UFO – εξέδωσαν μέχρι και ανακοίνωση για αυτό», δήλωσε ο Μπεν Σμιθ, ένας πρώην πράκτορας της CIA και επικεφαλής της έρευνας που πραγματοποίησε το History Channel με τίτλο Ρόσγουελ: ο πρώτος μάρτυρας.

«Καμία άλλη κυβέρνηση στον κόσμο δεν βγήκε να πει πως ”έχουμε στην κατοχή μας ένα διαστημικό σκάφος” και στη συνέχεια, την επόμενη μέρα να ανασκευάσει τα λεγόμενά της, αναφέροντας πως ”εντάξει παιδιά, δεν τρέχει τίποτα, ήταν απλά ένα μετεωρολογικό μπαλόνι”», συμπληρώνει ο Σμιθ.

Αυτό που είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον, είναι πως το ημερολόγιο του Μάρσελ γράφτηκε από τον ίδιο σε κωδικοποιημένη γλώσσα, δείχνοντας έτσι ότι πρέπει να «κρύβονται» ευαίσθητες πληροφορίες μέσα σε αυτό. Δεκαετίες μετά το περιστατικό, ο Μάρσελ είχε εκμυστηρευτεί σε έναν ερευνητή, ότι ήταν σίγουρος πως το UFO που ανακάλυψαν, είχε εξωγήινη προέλευση.

Αφίσα ταινιών Ufo
Το περιστατικό του Ρόσγουελ κοσμεί σε πίνακα, μέχρι και την βιβλιοθήκη του Κογκρέσου

Τα πράγματα γίνονται πιο μυστήρια, όταν λίγες εβδομάδες νωρίτερα, ο εκατομμυριούχος επιχειρηματίας Κένεθ Άρλοντ, είχε γίνει αυτόπτης μάρτυρας θέασης μυστηριωδών αντικειμένων, τις οποίες περιέγραψε ως «λευκές σφαίρες», πετώντας με το μονοκινητήριο του πάνω από το όρος Ρανιέρ, στην πολιτείας της Ουάσινγκτον.

O Κένεθ Άρνολντ

Ενώ το περιστατικό του Ρόσγουελ είναι το σήμα κατατεθέν για όλη την ανάπτυξη της εξωγήινης φιλολογίας και παραφιλολογίας, η θέαση του Aρνολντ, ήταν η πρώτη καταγεγραμμένη εμφάνιση UFO στις ΗΠΑ. Γιατί όμως οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο είναι ακόμα «ερωτευμένοι» με το Ρόσγουελ;

«Όλα ξεκινούν από το Ρόσγουελ», υποστηρίζει ο Σμιθ. «Είναι η αρχή της ιστορίας περί επίσκεψης των UFO στη Γη, και η απαρχή των θεωριών περί μιας κυβερνητικής κάλυψης με φόντο τις εξωγήινες επαφές. Σίγουρα μερικά πράγματα μπορεί να θεωρούνται τραβηγμένα και υπερβολικά, εκείνο όμως που ουσιαστικά κάνει τον κόσμο να είναι δύσπιστος και να φαντάζεται διάφορα, είναι το γιατί τα έγγραφα που περιγράφουν το τι ακριβώς έγινε εκείνο το ξημέρωμα, είναι αποχαρακτηρισμένα μέχρι τις 3 Ιουλίου 2047…», συμπληρώνει.

Ανατριχιαστικό βίντεο δείχνει την πιθανή μεταφορά εξωγήινου από το σημείο της πτώσης