Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Περιστερίου καταγγέλλει ένα πρωτοφανές συμβάν στα συστεγαζόμενα 7ο και 10ο ΓΕΛ της περιοχής, όπου αστυνομικοί «ανέκριναν» κατά κάποιο τρόπο μαθητές της Γ’ τάξης.

Σύμφωνα με τους γονείς και τους κηδεμόνες: «Η εικόνα που συναντήσαμε στις 10π.μ. και μπαίνοντας στον χώρο του σχολείου ήταν η εξής: ο αύλειος χώρος ήταν γεμάτος μαθητές της Α’ και Β’ τάξης, ενώ μαθητές της Γ’ τάξης έκαναν μάθημα κανονικά στις αίθουσές τους. Τίποτα δεν παρέπεμπε σε “συμβάν”.

Αναζητώντας τους διευθυντές των σχολείων πληροφορηθήκαμε ότι βρίσκονται με την αστυνομία στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου. Μπαίνοντας στην αίθουσα γίναμε μάρτυρες μίας πρωτοφανούς εικόνας: τρεις αστυνομικοί να στέκονται όρθιοι μπροστά σε μια μεγάλη αριθμητικά ομάδα μαθητών υπό μορφή ανάκρισης, παρουσία των διευθυντριών και μερίδας εκπαιδευτικών του σχολείου. Σημειωτέον, ότι δεν τηρούνταν κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο και ο συνολικός αριθμός ατόμων ξεπερνούσε τα 35 άτομα».

Σύμφωνα με την ένωση, όταν ρώτησαν τις Αρχές για τον λόγο της παρουσίας τους στο σχολείου και εάν έχουν συναίνεση γονέων για να «ανακρίνουν» ανήλικους, απάντησαν πως καλέστηκαν από τις διευθύντριες και πως η παρέμβαση και η «συζήτηση» είχε τη σύμφωνη γνώμη τους.

«Οι ίδιες οι διευθύντριες μάς το επιβεβαίωσαν δίνοντας αλληλοσυγκρουόμενες δικαιολογίες για τη στάση τους» αναφέρει σε αυτό το σημείο η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

Έπειτα, καταγγέλλει τα εξής πρόσωπα:

  • «Την υποδιευθύντρια (με χρέη διευθύντριας) του 7ου και τη διευθύντρια του 10ου ΓΕΛ Περιστερίου που με την πρόσκλησή τους επέβαλαν και επέτρεψαν την παρουσία της αστυνομίας στο εσωτερικού του σχολείου.
  • Τις διευθύντριες και όσα μέλη των συλλόγων διδασκόντων των παραπάνω σχολείων μεθόδευσαν και παγίδευσαν ανήλικους μαθητές σε μία “ανακριτική” διαδικασία μέσα στον χώρο του σχολείου τους με άκρως χειριστικές κι εξουσιαστικές πρακτικές και χωρίς την έγγραφη άδεια των γονέων τους.
  • Τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας που με την εντολή του (?) ή και την ανοχή του (?) εφαρμόζονται οι κυβερνητικές πρακτικές κατάργησης του ασύλου και παρουσίας της αστυνομίας, μετά τα πανεπιστήμια, στα σχολεία».

Τέλος, απευθύνει κάλεσμα σε μαζικούς φορείς, δημοτικές παρατάξεις και «κάθε δημοκράτη Περιστεριώτη» να πάρουν θέση.