Πέθανε ο «μπαμπάς» της «Κουκουρούκου» και της «Σερενάτα» | davos

Ο ιθύνων νους του ομίλου Bingo Άγγελος Νταβός και ο άνθρωπος πίσω από την σοκοφρέτες «Κουκουρούκου» και « Σερενάτα» εφυγε από τη ζωή χθες το πρωί (Τρίτη 10 Δεκεμβρίου).

Ο Άγγελος Νταβός ήταν ένας αυτοδημιούργητος άνθρωπος που κατάφερε να γίνει πρωτοπόρος σε μία αγορά που εξελισσόταν δυναμικά απ’ τη δεκαετία του ’70.

Γεννήθηκε το 1941 σε ένα ορεινό χωριό της Αρκαδίας τον Ράφτη. Ήταν το τέταρτο κατά σειρά παιδί μιας 10μελούς οικογενείας, απόφοιτος δημοτικού, αλλά με τεράστια θέληση για να πετύχει και να εξελιχθεί σε προσωπικό επίπεδο (διάβασε πολύ μόνος του, έμαθε αγγλικά, μελέτησε μηχανολογία), εργάστηκε -και με τη συμβολή της συζύγου του Δέσποινας- «έστησε» μια μικρή οικογενειακή βιοτεχνία ζαχαρωδών σε ένα μικρό υπόγειο στην Κυψέλη.

Εκεί μαζί με την σύζυγό του έφτιαχναν γκοφρέτες, φτάνοντας στο σημείο να κατακτήσουν την υψηλότερη θέση στην εγχώρια βιομηχανία τροφίμων, με εμβληματικά προϊόντα όπως η Serenata, η Κουκουρούκου, η Αmaretti, με διαφημιστικές καμπάνιες που έχουν αφήσει ιστορία στην ελληνική τηλεόραση και έχουν γίνει σλόγκαν μέχρι σήμερα, όπως το «Serenata και πάσης Ελλάδος», που έλεγε ο Χάρρυ Κλυν. Τα προϊόντα της εταιρείας διακρίθηκαν παγκοσμίως, και μάλιστα η εταιρεία εξήγε σε ακόμα και στην πατρίδα της σοκολάτας, την Ελβετία.  Η εξόδιος ακολουθία του Άγγελου Ντάβου θα τελεστεί αύριο Πέμπτη στις 3 το μεσημέρι από την εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα στην Παλλήνη.