Σε ηλικία 37 ετών έχασε τη ζωή του ο Πατ Κουίν, εμπνευστής του Ice Bucket Challenge που έγινε viral το 2014 και βοήθησε στη συγκέντρωση εκατομμυρίων δολαρίων για την καταπολέμηση της νόσου ALS.

Η οργάνωση ALS σημείωσε για τον θάνατό του: «Ο Πατ πολεμούσε την ALS με θετικότητα και γενναιότητα και ενέπνευσε πολλούς γύρω του. Όσοι από εμάς τον γνώρισαν, είναι συντετριμμένοι αλλά ευγνώμονες για ό,τι έκανε για να προωθήσει τον αγώνα ενάντια στην ALS».

Ο Κουίν ζούσε στη Νέα Υόρκη και σε ηλικία 30 ετών διαγνώστηκε με τη «νόσο του Lou Gehrig». Αμέσως ξεκίνησε το Ice Bucket Challenge, όπου περισσότερα από 17 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως, μεταξύ αυτών και celebrities, έριχναν στα κεφάλια τους έναν κουβά με παγωμένο νερό.

Θεωρητικά, η αίσθηση που προκαλούσε στο σώμα το απότομο λούσιμο με τόσο κρύο νερό, έκανε τους ανθρώπους για μερικά δευτερόλεπτα να νιώσουν ό,τι νιώθουν όσοι έχουν τη νόσο για όλη τους τη ζωή.

Στις ΗΠΑ συγκεντρώθηκαν πάνω 115 εκατομμύρια δολάρια από 2,5 και πλέον εκατομμύρια δωρεές στην ένωση ALS. Η οργάνωση είπε τότε πως επρόκειτο «πιθανώς για την μεγαλύτερη δωρεά σε περίοδο εκτός καταστροφής ή έκτακτης ανάγκης».