Του άρεσαν οι ταινίες, λάτρευε το Instagram, είχε πολλούς φίλους διάσημους σταρ του κινηματογράφου.

Παρά τη ζωή του playboy όμως που απολάμβανε στο έπακρο, ο πρίγκιπας Αζίμ του Μπρουνέι που πέθανε στα 38 του χρόνια βυθίζοντας το σουλτανάτο στο θρήνο, δεν είχε το μυαλό πάνω από το κεφάλι. Έλεγε πυκνά συχνά ότι όλοι αυτοί που φωτογραφίζονταν δίπλα του το έκαναν για τα χρήματα του, στεναχωριόταν για τη σκληρή στάση της χώρας του απέναντι στους ομοφυλόφιλους όταν εκείνος είχε πολλούς φίλους που δεν έκρυβαν τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις και στήριζε σταθερά τα ιδρύματα Ίδρυμα Make-a-Wish και Fashion For Relief.

Η ανοιχτή στήριξη του μάλιστα στην κοινότητα των ΛΟΑΤ είχε πυροδοτήσει φήμες ότι είναι και ο ίδιος ομοφυλόφιλος, αν και ο ίδιος δεν είχε αναφερθεί ποτέ στη σεξουαλική του ταυτότητα. Το 2019 ο πατέρας του πέρασε έναν νόμο σύμφωνα με τον οποίο οι ομοφυλόφιλοι θα καταδικάζονταν σε θάνατο διά λιθοβολισμού αν υπήρχε αυτόπτης μάρτυρας του ομοφυλόφιλου σεξ.

Ο πρίγκιπας Αζίμ από το πλούσιο σε πετρέλαιο βασίλειο στις βόρειες ακτές του Βόρνεο ανακοινώθηκε πως πέθανε μετά από μακρά μάχη με σοβαρή ασθένεια. Παρότι δεν συγκεκριμενοποιήθηκε από τι έπασχε, τα δυτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ανέφεραν ότι έπασχε από καρκίνο.

Ο Αζίμ, έκτο παιδί του Σουλτάνου και τέταρτος στη διαδοχή στον θρόνο, γεννήθηκε στις 29 Ιουλίου 1982 γιος της δεύτερης συζύγου του Σουλτάνου Χατζάχ Μαριάμ. Είχε σπουδάσει στη Διεθνή Σχολή του Μρουνέι προτού πάει στο Ινστιτούτο Ράφλς στη Σινγκαπούρη και στο Πανεπιστήμιο Μπρουκς της Οξφόρδης. Ήταν γνωστός ως δημιουργός ταινιών (ανάμεσα τους το You Not You με την Χίλαρι Σουάνκ, αλλά και το The Happy Prince με πρωταγωνιστές την Εμιλι Γουάτσον και τον Κόλιν Φερθ), σχεδιαστής και φιλάνθρωπος που συγκέντρωνε δωρεές για βαριά άρρωστα παιδιά και γι’ αυτά που έπασχαν από αυτισμό. Δεν παντρεύτηκε ποτέ και δεν έχει παιδιά.