Πέτρος Φιλιππίδης: Σήμερα λήγει η προθεσμία του εισαγγελέα - Για ποιες καταγγελίες απολογείται

Το κατώφλι του εισαγγελέα περνάει και πάλι σήμερα ο Πέτρος Φιλιππίδης, μετά την προθεσμία που έλαβε, καθώς καλείται να απολογηθεί για τις τρεις καταγγελίες εις βάρος του, που αφορούν έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού από τρεις γυναίκες.

Τα αδικήματα είναι σε βαθμό κακουργήματος και έτσι ο Πέτρος Φιλιππίδης θα βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα για να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις ως ύποπτος.

Σε αυτό το δικονομικό στάδιο, ο γνωστός ηθοποιός μπορεί να μην παρουσιαστεί ο ίδιος ενώπιον του εισαγγελέα αλλά μόνο ο δικηγόρος του.

Αμέσως μετά την παροχή εξηγήσεων, ο εισαγγελέας θα αποφασίσει αν θα απαγγείλει κατηγορίες εις βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη ενώ αν προχωρήσει στην άσκηση δίωξης, τότε η δικογραφία θα διαβιβαστεί σε ανακριτή.

Η τελευταία κατάθεση στις δικαστικές αρχές για την υπόθεση δόθηκε στα μέσα Μαρτίου και η καταγγέλλουσα παρέμεινε στην Εισαγγελία τέσσερις ώρες, περιγράφοντας απόπειρα βιασμού στο αυτοκίνητο του ηθοποιού τον Αύγουστο του 2014.

«Πάτησε το κεντρικό κλείδωμα και άρχισε να απλώνει το χέρι του πάνω μου και να μου σηκώνει το φόρεμα. Του άρπαξα τα χέρια και του είπα να σταματήσει. “Κόφ’ το! Θα σε βγάλω στα κανάλια”. Γέλαγε και χαϊδευόταν! “Τα αρχ… θα μου κλάσουν τα κανάλια!”», περιγράφει η καταγγέλλουσα και συνεχίζει:

«Τον έβλεπα να ξεφεύγει. Του φώναζα να ανοίξει τις πόρτες. Με έπιασε από τον σβέρκο και με τράβηξε πάνω του. Ο σιχαμένος! Έκανα πως παθαίνω κρίση. Χτυπιόμουν. Χέρια, πόδια, γόνατα, αγκώνες. Υστερία. Σοκ. Κρίση. Στην αρχή τού άρεσε. Έβαζε περισσότερη δύναμη και πόθο. Μετά από λίγα λεπτά, και αφού είχε δίπλα του ένα αγρίμι, άνοιξε την πόρτα και με πέταξε έξω απ’ το αυτοκίνητο. έπεσα με τα γόνατα. “Άντε γαμ… που θες και ρόλο”», μου είπε.

Η άλλη καταγγελία για την οποία θα απολογηθεί ο Πέτρος Φιλιππίδης προσδιορίζεται τον Φεβρουάριο του 2010 στο θέατρο όπου πρωταγωνιστούσε ο ηθοποιός.

Σύμφωνα με την κατάθεση της ηθοποιού, ο καταγγελλόμενος την οδήγησε στο καμαρίνι του, με σκοπό να συζητήσουν την αντικατάσταση συναδέλφου της στη θεατρική παράσταση και να της δώσει ένα διορθωμένο σενάριο του ρόλου της: «Έπιασε τον πισινό και με κάθισε στα πόδια του χαϊδεύοντάς με. Πήγα προς τον καναπέ προσποιούμενη ότι χτυπάει η δόνηση του κινητού μου. Έκανα ψέματα ότι μιλάω με τη μητέρα μου και ότι έπρεπε να φύγω ξαφνικά. Δεν πτοήθηκε καθόλου, άπλωσε πάνω μου τα χέρια του και με στρίμωξε στη γωνία.

Μου όρμησε, με φιλούσε στον λαιμό και ήθελε να φτάσει στα χείλη μου. Προσπαθώντας να ξεφύγω του έλεγα «σας παρακαλώ, σταματήστε, δεν θέλω να το κάνουμε αυτό, δεν αισθάνομαι καλά, αφήστε με, με πονάτε» και μου έλεγε «είσαι πολύ όμορφη, τι μ… είσαι εσύ, σε θέλω, θα σε γ…, δεν θα μου ξεφύγεις, θα δεις, θα περάσουμε ωραία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες καταγγελίες διαβιβάστηκαν στην εισαγγελία από το Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ).