Το γεγονός ότι θα επιβληθούν πρόστιμα σε όσους λάβουν μέρος σε συγκεντρώσεις επεσήμανε ο Στέλιος Πέτσας, ο οποίος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε: «Eμείς καλέσαμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τα σωματεία να καταλάβουν ότι το συμφέρον της εργασίας είναι η έξοδος από την κρίση, η επιστροφή στην κανονικότητα, ο περιορισμός της ύφεσης. Στο πλαίσιο αυτό είναι σαφές ότι οι συναθροίσεις μπορούν να μας πάνε πίσω».

Αναφορικά με τη στάση της Αστυνομίας την Πρωτομαγιά, ο Στέλιος Πέτσας υπογράμμισε ότι θα βρίσκεται επί ποδός, ενώ πρόσθεσε ότι δεν επιτρέπονται οι συναθροίσεις, όποιος συμμετέχει παραβιάζει τον νόμο. 

Σε ό,τι αφορά την περίπτωση οι διαδηλωτές να χρησιμοποιήσουν την επιλογή 6 (για σωματική άσκηση) με SMS στο 13033, προκειμένου να αποφύγουν τα πρόστιμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε:

«Αυτό είναι επιχειρησιακό θέμα της αστυνομίας. Η δική μας δουλειά είναι να επισημάνουμε ότι δεν επιτρέπονται οι συναθροίσεις.

Το πολιτικό μήνυμα της ημέρας είναι ότι θέλουμε να προστατεύσουμε τον κόσμο της εργασίας. Αυτό θα γίνει διατηρώντας την ύφεση στα “ρηχά”».