Πέτσας για εμβολιασμούς: Στοίχημα η θωράκιση του προσωπικού στον τουρισμό

To γεγονός ότι από τον Απρίλιο θα βελτιωθεί η κατάσταση σε σχέση με τον κορωνοϊό τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Στέλιος Πέτσας, καθώς θα αυξηθούν οι εμβολιασμοί με την είσοδο περαιτέρω εταιριών.

Για το δημοσίευμα της «Καθημερινής» που αναφέρει ότι μετά τις ευπαθείς ομάδες και τους άνω των 60 ενδέχεται να εμβολιαστούν επαγγελματικοί κλάδοι από τον τουρισμό ή την εστίαση, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών είπε ότι οι προτάσεις γίνονται από την Επιτροπή των Ειδικών και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών κατευθύνει την διαδικασία.

Ενώ πρόσθεσε: «Είναι ένα στοίχημα για τη χώρα μας να έχουμε το προσωπικό που ασχολείται με τον τουρισμό όσο το δυνατόν πιο θωρακισμένο. Τι θα αποφασίσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών δεν το ξέρω αυτή τη στιγμή, σε αυτή την έκταση η οποία αναφέρεται στο δημοσίευμα (της Καθημερινής).

Αυτό που ξέρω είναι ότι έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να ξεκινήσει ο εμβολιασμός και με τα εμβόλια των άλλων εταιριών προκειμένου να μπορέσουμε να εμβολιάσουμε τους ανθρώπους στον τουρισμό για να προσκαλέσουμε τους επισκέπτες μας και να “ρεφάρουμε” τη μεγάλη απώλεια εσόδων που είχαμε πέρσι λόγω της πανδημίας. Αυτό όμως θα το δούμε τις επόμενες εβδομάδες».