Στο  Μέγαρο Μαξίμου έχει χτυπήσει καμπανάκι για τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κυρίως σε ευρωπαϊκές χώρες. Για αυτό πιθανότατα το επόμενο διάστημα να ληφθούν μέτρα όσον αφορά τις αεροπορικές συνδέσεις με αυτές τις χώρες. Αρνητικοί είναι στους περιορισμούς για τους άνω των 65

της Ειρήνης Μπέλλα

Καλύτερη χαρακτήρισε την επιδημιολογική εικόνα της χώρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Απαντώντας σε ερώτηση της vradini.gr για το γεγονός ότι παρά το κλείσιμο των περιπτέρων η εικόνα συγχρωτισμού παραμένει και αν  θα υπάρξουν άλλα μέτρα εξήγησε: «Να πω κατ΄ αρχάς ότι η παλέτα των μέτρων είναι μεγάλη, δεν είναι μικρή. Όπως ξέρετε, εδώ και πολύ καιρό, έχει ζητήσει ο Πρωθυπουργός από την Επιτροπή των Ειδικών, να παρουσιάσει διαφορετικές επιλογές μέτρων που μπορεί να υπάρχουν, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας». Επίσης διευκρίνισε ότι “το κλείσιμο των μικροκαταστημάτων του λιανεμπορίου, όπως και των περιπτέρων, έρχεται να συνδεθεί με το κλείσιμο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στις 12 τα μεσάνυχτα, προκειμένου να μην υπάρχει συγχρωτισμός εκείνες τις ώρες..

Ο κ. Πέτσας απατώντας στην ερώτηση της vradini.gr απέδωσε και την εικόνα που υπάρχει στην κυβέρνηση από την τήρηση των μέτρων: «Αυτή τη στιγμή, αυτό που έχουμε δει είναι μια πολύ καλή συμμόρφωση των Ελλήνων πολιτών. Αν δει κανείς τη σύγκριση με το τι συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ευρώπης, και όχι μόνο της Ευρώπης, θα διαπιστώσει ότι είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο. Όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε την κρίση, τηρώντας τα μέτρα των ειδικών και μέχρι στιγμής πηγαίνουμε ικανοποιητικά σ’ αυτό το επίπεδο».

Σύμφωνα με πληροφορίες παρ’ όλα τα δημοσιεύματα στην κυβέρνηση δεν θα φέρουν μέτρα για τον περιορισμό της κυκλοφορίας για τους πολίτες άνω των 60.

«Στόχος είναι τα μέτρα να είναι εύκολα εφαρμόσιμα» τόνισε ο κ. Πέτσας. Για το κλείσιμο των μικροκαταστημάτων είπε ότι συνδέεται με το κλείσιμο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Πέτσας είπε νωρίτερα ότι «Η Ελλάδα, χάρη στα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα και χάρη στην ατομική ευθύνη και τη συλλογική ωριμότητα που επέδειξε και εξακολουθεί να επιδεικνύει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, παρουσιάζει σταθεροποίηση στα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού».

Πάντως στο Μέγαρο Μαξίμου έχει χτυπήσει καμπανάκι για τα την μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κυρίως σε ευρωπαϊκές χώρες. Δεν είναι τυχαίο ότι από κυβερνητικά στελέχη υπάρχει σύγκριση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας μας με αυτές. Για αυτό πιθανότατα το επόμενο διάστημα να ληφθούν μέτρα όσον αφορά τις αεροπορικές συνδέσεις με αυτές τις χώρες.