Πέτσας: Θετικό βήμα η αποχώρηση του Oruc Reis |

Ως θετικό βήμα για την επίτευξη αποκλιμάκωσης χαρακτήρισε ο Στέλιος Πέτσας την επιστροφή του Oruc Reis και την του στην Αττάλεια.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, επεσήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση αναμένει η κίνηση αυτή να έχει συνέχεια, προκειμένου η Τουρκία να δείξει με συνέπεια ότι ακολουθεί επιλογές αποκλιμάκωσης.

Συγκεκριμένα, είπε: «Είμαστε έτοιμοι να ξαναπιάσουμε το νήμα των διερευνητικών επαφών από εκεί που το έκοψε η Τουρκία τον Μάρτιο του 2016 και αυτό, επαναλαμβάνω, έχει σαν αντικείμενο τη λύση της μιας και μόνης διαφοράς μας που είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών».

Ταυτόχρονα, ο κ. Πέτσας τόνισε τη σημασία της χθεσινής επίσκεψης του Μάικ Πομπέο στην Κύπρο και τα μηνύματα που έστειλε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. «Είναι πολύ μεγάλο το βάρος των ΗΠΑ για να το αγνοήσει κανείς», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, καλούμενος να σχολιάσει τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού, ο κ. Πέτσας είπε ότι πρόκειται για ένα πακέτο που δίνει μεγάλη ώθηση στην ελληνική οικονομία και υπογράμμισε είναι ύψους περίπου 10 δισ. ευρώ, ενώ εκτίμησε ότι με την εφαρμογή αυτών των μέτρων θα δοθεί ώθηση 5 μονάδων του ΑΕΠ στην ελληνική οικονομία.

Τόνισε ότι η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης δεν αφορά τους μισθωτούς του δημοσίου και τους συνταξιούχους και υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός θα δώσει σήμερα διευκρινίσεις αναφορικά με τον χρονικό ορίζοντα.