Pfizer: Διπλασίασε την επένδυση, συμβάλλοντας στο ψηφιακό μέλλον της Ελλάδας

Για τα Κέντρα της Pfizer που αποτελούν  τμήμα ενός οικοσυστήματος Αμερικάνικης τεχνολογίας και επενδύσεων στην καινοτομία, που η πρεσβεία των Η.Π.Α. υποστηρίζει ενεργά, αναφέρθηκε ο πρέσβης. στην Ελλάδα  Geoffrey R. Pyatt, κατά την επίσκεψη του στο Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της εταιρίας  με αφορμή τον 1 χρόνο λειτουργίας του Κέντρου στη Θεσσαλονίκη.

Τον πρέσβη που συνόδευε η πρόξενος των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη  Elizabeth K. Lee, υποδέχθηκε ο επικεφαλής του Κέντρου Nico  Gariboldi, ξεναγώντας τους  στο χώρο, ενώ επισκέφθηκαν  τις νέες εγκαταστάσεις της εταιρίας, στις οποίες  αναμένεται να μεταφερθεί το Κέντρο το φθινόπωρο. 

«Είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένος από την επίσκεψη μου στις μόνιμες εγκαταστάσεις της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, και χαίρομαι που βλέπω ότι η Pfizer διπλασίασε την αρχική της επένδυση, συμβάλλοντας στο ψηφιακό μέλλον της Ελλάδας και προσφέροντας επιπρόσθετες ευκαιρίες απασχόλησης σε ταλαντούχους Έλληνες νέους επαγγελματίες», είπε  ο κ. Pyatt,

Για να προσθέσει : «Τόσο  ο  πρόεδρος  Biden  όσο  και  ο  πρωθυπουργός   κ. Μητσοτάκης εστιάζουν σημαντικά στη βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία και η συνεργασία μας δημιουργεί θέσεις εργασίας και ευημερία τόσο για Έλληνες όσο και για Αμερικάνους». 

Από την πλευρά του, ο κ. Gariboldi, δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίσαμε στις εγκαταστάσεις μας τον κ. πρέσβη και την κ. πρόξενο με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer. 

Kατά τη διάρκεια της χρονιάς, και παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν από την πανδημία, δημιουργήσαμε μια εξαιρετική ομάδα στο Κέντρο με συναδέλφους που έχουν έρθει από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Συνεχίζουμε επίσης τις επαφές μας με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, Ερευνητικά Κέντρα και φορείς του επιχειρηματικού οικοσυστήματος με στόχο τη δημιουργία συνεργασιών.

 Προσβλέπουμε σε μια ακόμα πιο παραγωγική χρονιά όπου μαζί με συναδέλφους, συνεργάτες, ασθενείς, υγειονομικό προσωπικό και ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο θα αξιοποιήσουμε την Τεχνητή Νοημοσύνη, τη Μηχανική Μάθηση και την Ανάλυση Δεδομένων,  με σεβασμό πάντα στη σχετική νομοθεσία, ώστε να παρέχουμε ολοκληρωμένες λύσεις δημιουργώντας  νέες τεχνολογίες και καινοτομίες που θα βελτιώνουν τη ζωή των ασθενών». 

Το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer πρόσφατα συμπλήρωσε 1 χρόνο λειτουργίας στη Θεσσαλονίκη και ήδη στελεχώνεται από περισσότερα από 250  στελέχη υψηλής εξειδίκευσης.

Στη διάρκεια του ενός αυτού έτους, το Κέντρο πραγματοποίησε επαφές με ορισμένα από τα σημαντικότερα Πανεπιστήμια και  Ερευνητικά  Κέντρα  της χώρας, καθώς επίσης και με εκπροσώπους του επιχειρηματικού και του startup οικοσυστήματος  με σκοπό τη σύναψη συνεργασιών.  

Να σημειωθεί, ότι μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας, η Pfizer ενισχύει την επένδυσή της στην Ελλάδα με τη λειτουργία του Κέντρου  Εσωτερικών Λειτουργιών και Υπηρεσιών.

Πρόκειται για 1 από τα 6 τέτοια κέντρα που η Pfizer δημιούργησε παγκοσμίως και στόχος του είναι να προσφέρει εσωτερικές υπηρεσίες στον Οργανισμό της Pfizer καλύπτοντας τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας.

Η στελέχωση του νέου παγκόσμιου Κέντρου Εσωτερικών Λειτουργιών και Υπηρεσιών έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται μέχρι το τέλος του 2021 να απασχολεί 200 άτομα. 

Υπενθυμίζεται πως το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer,  αναπτύσσει καινοτόμες ψηφιακές λύσεις που οδηγούν σε καινοτομίες που αλλάζουν τις ζωές των ασθενών. 

Στο Κέντρο εργάζονται  με αριστεία, θάρρος, ισότιμη αντιμετώπιση και χαρά για να εφαρμόσουν τις βέλτιστες  ιδέες όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Στοχεύοντας να κερδίσουν τον ψηφιακό αγώνα του φαρμακευτικού κλάδου,  προσπαθούν να παρέχουν ψηφιακές λύσεις υγειονομικής περίθαλψης για τη βελτίωση της ζωής των ασθενών παγκοσμίως.

Εφαρμόζουν μια προσέγγιση με επίκεντρο τον ασθενή, για να αναπτύξουν ψηφιακές λύσεις, προσπαθώντας  καθημερινά να είναι όλο και πιο χρήσιμοι για τη ζωή των ασθενών  μέσω  καινοτομιών.

Παραδίδουν αποτελέσματα μετά από πολυεπιστημονική προσέγγιση, ενώ

επιδιώκουν την εφαρμογή σύγχρονων διαδικασιών που οδηγούν σε μετρήσιμα αποτελέσματα σε πολλά πεδία, από τη θεραπευτική, έως τη σχεδιαστική σκέψη, την ανάλυση δεδομένων και την Τεχνητή Νοημοσύνη.