Pfizer: Έναρξη του Rotational Graduate Program σε συνεργασία με το ΑΠΘ

Τις πρώτες τέσσερις νέες απόφοιτες που θα ενταχθούν στο Rotational Graduate Program, υποδέχθηκε  τον Ιούλιο το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer, με τον Site Lead του Κέντρου Nico Gariboldi και την υπεύθυνη για Στρατηγικές Συνεργασίες Αναστασία Ματωνάκη.

Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο τρέχει σε όλο τον κόσμο και τώρα και στη Θεσσαλονίκη, είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να επιτρέπει σε στελέχη που βρίσκονται στην αρχή της καριέρας τους, την ευκαιρία να γνωρίσουν τον Ψηφιακό Οργανισμό της Pfizer μέσα από διάφορους ρόλους και θέσεις εργασίας προωθώντας παράλληλα μια κουλτούρα διαρκούς μάθησης και προσωπικής ανάπτυξης.

Οι νέες απόφοιτες, για τα 2 επόμενα χρόνια, θα απασχοληθούν διαδοχικά σε τέσσερις θέσεις εργασίας σε ολόκληρο τον ψηφιακό οργανισμό της Pfizer, για διάστημα 6 μηνών στην κάθε μία, ξεκινώντας ως Data Scientist, Data Scientist/Analyst, Software engineer και Business Analyst (Επιστήμονας Δεδομένων, Επιστήμονας Δεδομένων / Αναλυτής, Μηχανικός Λογισμικού και Αναλυτής Επιχειρήσεων).

Η δομή του προγράμματος, το οποίο εφαρμόζεται με επιτυχία σε όλο τον κόσμο, επιτρέπει μεγαλύτερη ευελιξία και ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων, και δίνει τη δυνατότητα σε συμμετέχοντες και συμμετέχουσες να διαλέξουν στο τέλος το αντικείμενο το οποίο ταιριάζει τόσο με την προσωπικότητα όσο και με τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντά τους.

Ενδιαφέροντας,  σύμφωνα με τη δέσμευση του Ψηφιακού Οργανισμού της Pfizer να προωθεί ένα περιβάλλον που υποστηρίζει την αποδοχή της διαφορετικότητας και την εξέλιξη και ανάπτυξη μέσα από τη συνεχή μάθηση.

Για την επιλογή των αποφοίτων, το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας πραγματοποίησε πρόσφατα έναν μαραθώνιο καινοτομίας (Hackathon) σε συνεργασία με το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και με το Τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με στόχο την αύξηση της απασχόλησης των γυναικών στον τομέα της τεχνολογίας.

Το συγκεκριμένο Hackathon, απευθυνόταν αποκλειστικά σε γυναίκες απόφοιτες τεχνολογικών σχολών, σχολών πληροφορικής, ηλεκτρολόγων μηχανικών και θετικών επιστημών, προκειμένου να προσελκύσει υποψήφιες για το Rotational Graduate Programme. Με την υποστήριξη καθηγητών από το ΑΠΘ και συγκεκριμένα από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ, επιλέχθηκαν τελικά τρεις συμμετέχουσες από το Hackathon, καθώς και μία ακόμη υποψήφια που διακρίθηκε σε πρόσφατο bootcamp της εταιρίας.

Μάλιστα, σχολιάζοντας το Hackathon, ο κ.  Gariboldi, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τις πρώτες συμμετέχουσες στο Rotational Graduate Program της Pfizer.

Στόχος μας είναι η προσέλκυση νέων ταλαντούχων αποφοίτων, αλλά και η ενίσχυση του ποσοστού των γυναικών που εργάζονται σε τεχνολογίες αιχμής στο Κέντρο, το οποίο σήμερα ανέρχεται στο 37% – ένα σχετικά υψηλό ποσοστό για τα δεδομένα του κλάδου, που όμως, θέλουμε να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης που μας βοήθησε να οργανώσουμε το Hackathon στο πλαίσιο της εξαιρετικής συνεργασίας μας».

Σημειώνεται πως η Pfizer, χρησιμοποιεί την επιστήμη και τους παγκόσμιους πόρους της για τη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας σε κάθε στάδιο της ζωής.

Εργάζεται  για να θέσει  τα πρότυπα όσον αφορά την ποιότητα, την ασφάλεια και την αξία στην ανακάλυψη, ανάπτυξη και παραγωγή φαρμάκων.

Το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων υγείας που διαθέτει, περιλαμβάνει βιολογικά φάρμακα, φάρμακα μικρών μορίων, εμβόλια, καθώς  και πολλά από τα πιο γνωστά παγκοσμίως, προϊόντα προσωπικής υγιεινής και φροντίδας.

Οι συνεργάτες της Pfizer στις αναπτυγμένες και τις αναπτυσσόμενες χώρες ασχολούνται καθημερινά με την προώθηση της καλής υγείας, της πρόληψης, της αντιμετώπισης και θεραπείας των ασθενειών που αποτελούν πρόκληση για την εποχή μας.

Συνεπείς με την ευθύνη της ως παγκόσμια πρωτοπόρος βιο-φαρμακευτική εταιρεία, συνεργάζεται με κυβερνητικούς και τοπικούς φορείς για τη βελτίωση της πρόσβασης σε αξιόπιστη, οικονομικά προσιτή υγειονομική περίθαλψη σε όλο τον κόσμο.

Για περισσότερα από 150 χρόνια, η Pfizer εργάζεται για να κάνει τη διαφορά για όλους όσους βασίζονται σε αυτή.