Για τη σύνδεση  της πορείας της Pfizer  στην Ελλάδα,  με τις έννοιες της υπευθυνότητας και της συνεισφοράς στο κοινωνικό σύνολο, για περισσότερα από 60 χρόνια,  αναφέρθηκε η  BU Lead Vaccines και επικεφαλής της ομάδας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρίας Βάσω Καραμάνου, με την ευκαιρία της διαχρονικής υποστήριξης προς την Ομάδα Αιγαίου, πραγματοποιώντας δωρεά ύψους 10.000 ευρώ για τη διεξαγωγή του 27ου Διάπλου 2021 στα ακριτικά νησιά της χώρας

Ειδικότερα, η υποστήριξη της Ομάδας Αιγαίου εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Pfizer Hellas για την ενίσχυση δράσεων που προάγουν την προληπτική ιατρική και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών.

Στη φετινή αποστολή της Ομάδας Αιγαίου συμμετείχαν και μέλη της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στα  συνολικά 7 ακριτικά νησιά που επισκέφθηκαν (Αγαθονήσι, Αρκιοί, Λειψοί, Πάτμος, Φολέγανδρος, Αμοργός, Κουφονήσια). 

«Η μακροχρόνια συνεργασία μας με την Ομάδα Αιγαίου, επισφραγίζει τη δέσμευσή μας, όχι μόνο στην αντιμετώπιση των ιδιαίτερων συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία, αλλά συνολικά στην πρόληψη και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας», δήλωσε η κ. Καραμάνου.

Για να προσθέσει:. «Είμαστε δίπλα σε όσους μας έχουν ανάγκη, κάνοντας πράξη το σκοπό μας “Καινοτομούμε για να αλλάξουμε τις ζωές των ασθενών”».

Η δωρεά της Pfizer Hellas υποστήριξε εμπράκτως το έργο της Ομάδας Αιγαίου, καλύπτοντας μέρος της ασφαλούς μεταφοράς των ιατρικών αποβλήτων από το κάθε νησί που επισκέφθηκε η Ομάδα, του κόστους των ιατρικών αναλωσίμων, της μεταφοράς των βιολογικών δειγμάτων, των εξόδων μετακίνησης, καθώς και της ασφάλισης των συμμετεχόντων.

Σημειώνεται  πως η Pfizer, χρησιμοποιεί την επιστήμη και τους παγκόσμιους πόρους  για τη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας σε κάθε στάδιο της ζωής.

Εργάζεται για να θέσει τα πρότυπα όσον αφορά την ποιότητα, την ασφάλεια και την αξία στην ανακάλυψη, ανάπτυξη και παραγωγή φαρμάκων.

Το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων υγείας που διαθέτει, περιλαμβάνει καινοτόμα φάρμακα και εμβόλια, με τους  συνεργάτες της στις αναπτυγμένες και τις αναπτυσσόμενες χώρες, να  ασχολούνται καθημερινά με την προώθηση της καλής υγείας, της πρόληψης, αλλά και της αντιμετώπισης και θεραπείας των ασθενειών που αποτελούν πρόκληση για την εποχή μας.

Συνεπείς με την ευθύνη  ως παγκόσμια πρωτοπόρος βιο-φαρμακευτική εταιρεία, συνεργάζεται  με υγειονομικούς, κυβερνητικούς και τοπικούς φορείς για τη βελτίωση της πρόσβασης σε αξιόπιστη, οικονομικά προσιτή υγειονομική περίθαλψη σε όλο τον κόσμο.

Για περισσότερα από 150 χρόνια, η Pfizer εργάζεται για να κάνει τη διαφορά για όλους όσους βασίζονται σε αυτήν.