Μεξικό: Επεκτάθηκε στους εφήβους η χρήση του εμβολίου της Pfizer

Pfizer και BioNTech κατέθεσαν αίτημα στον  Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) για να ξεκινήσουν εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού σε παιδιά ηλικίας 12 – 15 ετών.

Την είδηση γνωστοποίησε την Μεγάλη Παρασκευή μέσω Twitter ο εκτελεστικός διευθυντής της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά.

Μέχρι στιγμής ο  ΕΜΑ έχει δώσει έγκριση για εμβολιασμό των ατόμων από 16 ετών και πάνω με το σκεύασμα των εταιρειών Pfizer και BioNTech στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά οι κλινικές δοκιμές σε νεότερες ηλικίες, σε δείγμα άνω των 2.250 ατόμων, δείχνουν ασφάλεια και αποτελεσματικότητα για το εμβόλιο και στις ηλικίες 12 – 15, δηλαδή στην πρώτη εφηβεία.

Συγκεκριμένα με ανάρτηση του στο Twitter, ο κ. Μπουρλά σημείωσε: «Μοιραζόμαστε την πιεστική ανάγκη για να επεκτείνουμε το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech για να συμπεριλάβουμε και νεότερους πολίτες. Σήμερα, με υπερηφάνεια, καταθέσαμε αίτηση στον ΕΜΑ για την επέκταση της άδειας για τους εφήβους των ηλικιών 12 έως 15 ετών».

Οι δύο εταιρείες έχουν καταθέσει αντίστοιχο αίτημα και στις αμερικανικές Αρχές. Σύμφωνα με την επικεφαλής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ Rochelle Walensky, η οποία μίλησε στο ABC, η άδεια χορήγησης στις ηλικίες 12 – 15 αναμένεται να δοθεί στα μέσα Μαΐου.