Πολιτική

Πιερρακάκης: Δεν υπάρχει περίπτωση να μπει κανένας κόφτης στα SMS στο 13033

Τι υπογράμμισε για τον εμβολιασμό ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής

13033

Στα σενάρια να μπει «κόφτης» στα SMS στο 13033 αναφέρθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ANT1 είπε: «Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο τραπέζι, αυτήν τη στιγμή, όμως το τεχνικό κομμάτι είναι το εύκολο, αν το ζητήσουν οι ειδικοί. Δεν υπάρχει ενδεχόμενο κόφτη στα SMS».

Σχετικά με το πώς θα γίνει ο εμβολιασμός των πολιτών, δήλωσε: «Tο γενικό πρόσταγμα το έχει το υπουργείο Υγείας, το πιο δύσκολο είναι πώς θα φτάσουν τα εμβόλια στα κέντρα εμβολιασμού. Tο τελευταίο σκέλος, όπου μπαίνει ο δικός μας ρόλος είναι η ενημέρωση του πολίτη».

Οι τρόποι που εξετάζονται για την οργάνωση του εμβολιασμού των πολιτών, είπε ο υπουργός είναι τρεις:

-Τηλεφωνικό κέντρο: ενημέρωση των πολιτών διά τηλεφώνου

-Πλατφόρμα για ραντεβού: εφόσον είναι κάποιος σε κατηγορία που έχει εγκριθεί να εμβολιαστεί, να μπαίνει κανείς στην πλατφόρμα και να κλείνει το ραντεβού

-Άυλη συνταγογράφηση: Εφόσον έχει γραφτεί στην άυλη συνταγογράφηση κάποιος, να λάβει χωρίς αίτηση ένα sms που θα αναφέρει την προτεινόμενη ώρα και μέρα

Σχετικά με την επικαιροποίηση των στοιχείων των πολιτών στις πλατφόρμες, εξήγησε ότι η ψηφιακή επικαιροποίηση είναι «αντανάκλαση του χαρτιού» και τόνισε ότι, «γίνεται μία τιτάνια προσπάθεια να περάσουμε στον 21ο αιώνα».

Ερωτηθείς τέλος, για το πλήθος των sms μετακίνησης που στέλνονται από τη βόρεια Ελλάδα, που παραμένει ιδιαίτερα επιβαρυμένη επιδημιολογικά, ξεκαθάρισε πως «ηθελημένα έχουμε μόνο τον ημερήσιο όγκο των sms και δεν κρατάμε άλλα στοιχεία που έχουν να κάνουν με την ιδιωτικότητα του πολίτη».

Δείτε επίσης