Κατηγορίες εναντίον του προέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κωνσταντίνου Λουράντου εξαπολύουν πηγές της ΝΔ. 

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Λουράντος είχε εκφράσει την ανησυχία του σχετικά με το σε ποιο μέρος και από ποιον θα γίνονται τα τεστ που θα διανέμονται δωρεάν από τα φαρμακεία. 

«Ο κ. Λουράντος μετά την πρωτοφανή επιτυχία της μετατροπής των φαρμακείων σε εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ για συντεχνιακούς λόγους, οραματίζεται πλέον τιμοκαταλόγους για την διενέργεια των οικιακών ατομικών τεστ ανίχνευσης του κορονοιου σε φαρμακεία. Καιρός είναι να αντιληφθεί ότι οι ίδιοι οι συνάδελφοί του τον έχουν θέσει στο περιθώριο. Επι της ουσίας, τα τεστ θα διατίθενται εντελώς δωρεάν για τους κατόχους ΑΜΚΑ και η διενέργειά τους είναι πολύ απλή δίχως να χρειαστεί η συμβολή του κ. Λουράντου» σημειώνουν οι πηγές της ΝΔ.

Η προειδοποίηση Λουράντου για τα δωρεάν rapid test

Σύμφωνα με τον κ. Λουράντο θα πρέπει να υπάρξει πλατφόρμα που θα δηλώνεται το ΑΜΚΑ του κάθε πολίτη που πραγματοποιεί το τεστ.

«Θα είναι καταστροφικό αν τα τεστ γίνονται από τους ίδιους τους πολίτες. Αν κάποιος το κάνει μόνος του και βγει θετικός, θα μπορούσε σίγουρα να μην το δηλώσει. Αυτό επαφίεται στη φιλοτιμία του κάθε πολίτη. Αρκετοί θα μπορούσαν να μην το δηλώσουν και να καταλήξουμε σε μια λανθασμένη επιδημιολογική εικόνα και σε μια ανεξέλεγκτη μετάδοση του ιού» τονίζει ο κ. Λουράντος. 

Μάλιστα ο ίδιος τον περασμένο Νοέμβριο είχε χαρακτηρίσει «παράνομο και εγκληματικό» το να πωλούνται rapid test στα φαρμακεία και στο διαδίκτυο, με το επιχείρημα της αλλοίωσης της επιδημιολογικής εικόνας.