Δεν μπορεί να συλλάβει ανθρώπινος νους την απίστευτη περιπέτεια που έζησε πριν μερικές εβδομάδες ένας 36χρονος  Βραζιλιάνος πιλότος, όταν το αεροσκάφος του συνετρίβη στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου.

Ο Αντόνιο Σένα επέζησε από την συντριβή και κατάφερε να επιβιώσει περιπλανώμενος για 36 ολόκληρες μέρες, ανάμεσα στα άγρια ζώα.

Όλα ξεκίνησαν στις 28 Ιανουαρίου, όταν το αεροσκάφος που οδηγούσε, έπεσε στην αχανή ζούγκλα.

Πετούσε σε υψόμετρο 1.000 μέτρων, όταν το μονοκινητήριο Cessna 210 αντιμετώπισε πρόβλημα με τον κινητήρα. Ο πιλότος αποφάσισε να κατευθύνει το αεροπλάνο σε μια σειρά από φοίνικες, εκτιμώντας ότι κάπου εκεί κοντά θα βρισκόταν ένα ποτάμι και έστειλε σήμα κινδύνου από τον ασύρματο.

Ο πιλότος έμεινε τις πρώτες μέρες κοντά στα συντρίμμια του αεροσκάφους, ελπίζωντας να γίνουν ορατά από τα αεροπλάνα που πετούσαν, όμως όπως ο ίδιο δήλωσε, εκείνος είδε πολλά αεροσκάφη να περνούν, όμως κανένα δεν ειδε εκείνον.

Πήρε την απόφαση ότι η μόνη του επιλογή ήταν να περπατήσει για να βρεθεί σε ένα κατοικήσιμο και ασφαλές μέρος.

Διένυσε μια απόσταση σε περισσότερο από 30 μέρες, μέσα στο πυκνό δάσος. Εντόπισε το κοντινότερο ποτάμι και στη συνέχεια κινούνταν προς τα ανατολικά, με πυξίδα του τον ήλιο. Τις ημέρες περπατούσε και το βράδυ κοιμόταν σε λόφους, καθώς υπέθετε ότι τα άγρια ζώα είναι πιο πιθανό να κυνηγούν κοντά στο νερό.

Μετά από περίπου 30 ημέρες και έχοντας ήδη χάσει 25 κιλά, άρχισε να έχει αμφιβολίες για το αν θα καταφέρει να επιζήσει τελικά. Τότε, άκουσε έναν ανέλπιστο ήχο από μακριά: ένα αλυσοπρίονο.

Το επόμενο πρωί το άκουσε ξανά. Συνέχισε να περπατά και το απόγευμα εντόπισε μια οικογένεια ντόπιων, που βρίσκονταν εκεί για να μαζέψουν καρπούς. Μαζί τους οι ντόπιοι είχαν ασύρματο, μέσω του οποίου επικοινώνησαν με έναν συγγενή του στον οποίο ζήτησαν να τηλεφωνήσει στη μητέρα του και να την ενημερώσει πως είναι ζωντανός.

Δείτε την διάσωση του