Πιο κοντά στο Τόκυο ο Βολικάκης |

Τη βεβαιότητα ότι θα είναι παρών και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του χρόνου στο Τόκυο “εξέφρασε” ξανά με την απόδοσή του ο Χρήστος Βολικάκης. Ο αθλητής της ποδηλασίας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο σκρατς, στο παγκόσμιο κύπελλο της Νέας Ζηλανδίας και βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατάταξης των παγκοσμίων κυπέλλων.

«Εάν δεν είχα τζετ λαγκ θα έπαιρνα το χρυσό», είπε ο 31χρονος, παρά την κούραση, καθώς κατετάγη 9ος στο όμνιουμ μία ημέρα νωρίτερα.

«Είναι μία φανταστική χρονιά για εμένα με σπουδαία αποτελέσματα. Από την κούραση δεν έχω ακόμη συνειδητοποιήσει τι πέτυχα εδώ. Σε αυτά τα μακρινά ταξίδια αγωνίζομαι σχεδόν άυπνος και στο τέλος βλέπω πως πάντα κερδίζει η ελληνική ψυχή. Ευχαριστώ όλους όσοι πιστεύουν σε εμένα και είναι δίπλα μου σε αυτό το ταξίδι”.      

Από τις 13 έως τις 15 Δεκεμβρίου θα βρεθεί στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας προκειμένου να πάρει μέρος σε ακόμη ένα παγκόσμιο κύπελλο. Το 6ο και τελευταίο της σειράς θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο στον Καναδά, ενώ το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βερολίνου (Μάρτιος) θα αποτελέσει το τελευταίο βήμα για το ολυμπιακό εισιτήριο.