Απίστευτες στιγμές και καταστάσεις εξελίσσονται από το πρωί στην παραλία του Μπόρνμουθ της Αγγλίας, καθώς χιλιάδες άνθρωποι συρρέουν ακόμα και τώρα, παρά τις αυστηρές προειδοποιήσεις των αρχών για την τήρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η αρχή και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου της πόλης δήλωσαν οργισμένοι πως φοβόντουσαν ότι θα αντικρίσουν αυτές τις σκηνές στην παραλία του Ντόρσετ, και κάνοντας λόγο «ανεύθυνη συλλογική συμπεριφορά και ενέργειες τόσων πολλών ανθρώπων», καθώς οι θερμοκρασία σήμερα έφτασε στους 35°C στη νότια Αγγλία.

Η αστυνομία παρότρυνε απεγνωσμένα τους ανθρώπους να «μείνουν μακριά από την παραλία» και «να το σκεφτούν καλά προτού κατευθυνθούν προς την περιοχή», ενώ δημοτικοί αστυνομικοί ενημέρωσαν πως μέχρι τώρα έχουν κόψει γύρω στα 600 πρόστιμα που αφορούσαν παραβάσεις των κανόνων προστασίας από τον ιό.

Η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι από 2 Ιουλίου θα χαλαρώσει τα μέτρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού και η απόσταση που θα πρέπει να κρατούν οι Βρετανοί θα είναι τουλάχιστον 1 μέτρο και όχι 2 δύο που ίσχυε μέχρι πρότινος, φορώντας απαραίτητα και μάσκα.

Οι επιπλέον αστυνομικές περιπολίες φαίνεται πως δεν επαρκούν πάντως, καθώς χιλιάδες άνθρωποι συνεχίζουν να φτάνουν στην πόλη με τρένα λεωφορεία και αυτοκίνητα, κάνοντας την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Βίκκι Σλάιντ να δηλώνει: «Είμαστε απολύτως απογοητευμένοι με το θέαμα που παρατηρείται στις παραλίες μας, τις τελευταίες 24 έως 48 ώρες.

«Η ανεύθυνη συμπεριφορά και ενέργειες τόσων πολλών ανθρώπων είναι απλώς σοκαριστική και οι υπηρεσίες μας μοιάζουν απλά μάταιες προσπαθώντας να κρατήσουμε τους πάντες ασφαλείς. Εύχομαι όλο αυτό να μην οδηγήσει όλους μας σε άσχημες καταστάσεις», συμπλήρωσε.

Δείτε εδώ φωτογραφίες και βίντεο από την παραλία του Μπόρνμουθ

Πηγή: Daily Mail