Στις 05: 00 κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά — πιο συγκεκριμένα στον δεύτερο διεθνή επιβατικό σταθμό κρουαζιέρας Θεμιστοκλής του ΟΛΠ, στην πύλη Ε-12 (πρώην Κανέλλου) — το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6, στο οποίο εντοπίστηκαν δώδεκα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό μεταξύ των μελών του πληρώματος, κατόπιν δειγματοληπτικού ελέγχου.

Με βάση τις οδηγίες που έχουν δοθεί, από το κρουαζιερόπλοιο δεν πρόκειται να αποβιβαστεί κανένας επιβάτης, ούτε μέλος του πληρώματος, ενώ στις 07:30 στο πλοίο θα επιβιβαστεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Το κρουαζιερόπλοιο μεταφέρει 922 επιβάτες και 666 μέλη πληρώματος. Πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς-Κέρκυρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας TUI Cruises, στην οποία ανήκει το κρουαζιερόπλοιο, κανένα από τα 12 μέλη του πληρώματος του Mein Schiff 6 τα οποία βρέθηκαν θετικά στον SARS-CoV-2 δεν παρουσιάζει συμπτώματα, ενώ στους επαναληπτικούς ελέγχους, τα πρώτα έξι εμφανίστηκαν αρνητικά. Για τα υπόλοιπα έξι τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναμένονται αργότερα το πρωί.

Όπως είπε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος Νίκος Κοκκάλας to πλοίο έχει μεταφέρει συνολικά 1.588 επιβαίνοντες εκ των οποίων 922 είναι επιβάτες και 666 μέλη πληρώματος, και αναμένεται το πρωϊ γύρω στις 7.30 κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που θα διενενεργήσει υγειονομικούς ελέγχους.

Όσοι έχουν βρεθεί θετικοί έχουν απομονωθεί σε καμπίνες ενώ μέχρι να επιβιβαστεί το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ δεν θα αποβιβαστεί ή επιβιβαστεί κανένας στο πλοίο.

Από τα 150 τεστ ταχείας ανίχνευσης που έγιναν χθες στα 666 μέλη του πληρώματος, 12 βγήκαν θετικά. Οι 23 Έλληνες ναυτικοί βγήκαν αρνητικοί. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αλλοδαποί ναυτικοί ηλικίας από 24 έως 40 ετών είναι ασυμπτωματικοί. Οι 922 επιβάτες είναι όλοι ξένοι τουρίστες.

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες είναι πιθανό οι επιβάτες να μεταφερθούν με πούλμαν σε συγκεκριμένα ξενοδοχεία καραντίνας. Γύρω στις 7.30 το πρωϊ αναμένονται στο λιμάνι του Πειραιά και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς όπως και ο κ. Σ. Τσιόδρας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και MEGA