Πιθανό κρούσμα της παραλλαγής «Όμικρον» εντοπίστηκε στο Τιρόλο

Το πιθανό κρούσμα που εντοπίστηκε στο Τιρόλο είχε γυρίσει από τη Νότια Αφρική.

Πιθανό κρούσμα της παραλλαγής «Όμικρον» εντοπίστηκε στο Τιρόλο στην Αυστρία, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών Αρχών.

Το πιθανό κρούσμα αφορά ταξιδιώτη που επέστρεψε από τη Νότια Αφρική την προηγούμενη εβδομάδα και ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Τα αρχικά τεστ που διενεργήθηκαν από το Ινστιτούτο Ιολογίας του Ίνσμπουργκ οδήγησαν στη «σοβαρή υποψία» ότι το κρούσμα αυτό ενδέχεται να συνδέεται με την παραλλαγή «Όμικρον».

Δείγματα θα σταλούν στην Αυστριακή Υπηρεσία για την Υγεία και την Ασφάλεια Τροφίμων (AGES), με σκοπό να ελεγχθούν περαιτέρω.

«Το αποτέλεσμα από την AGES αναμένεται τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο Έλμαρ Ριζόλι επικεφαλής της ομάδας διαχείρισης της πανδημίας του Τιρόλο. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ίδιος συμπλήρωσε: «Το κρούσμα, όπως έχει δηλώσει και βάσει των τρεχουσών πληροφοριών, παρέμεινε σχεδόν αποκλειστικά στο σπίτι του από τότε που επέστρεψε από το ταξίδι του πριν τρεις ημέρες και προς το παρόν δεν εμφανίζει συμπτώματα».

Οι Αρχές έχουν ζητήσει ως προληπτικό μέτρο να γίνουν περισσότερα τεστ σε ανθρώπους που επέστρεψαν στην Αυστρία τις τελευταίες 14 ημέρες από χώρες του νότιου τμήματος της Αφρικής.

Σημειώνεται ότι στην Αυστρία ήδη από τη Δευτέρα έχει επιβληθεί lockdown, εξαιτίας της μεγάλης ανόδου των κρουσμάτων.