Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή του Sport5, ο Ρικ Πιτίνο αναφέρθηκε στη διακοπή της σεζόν στην Euroleague, την οποία χαρακτήρισε λογική.

Αναλυτικά όσα είπε ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού:

«Το περίμενα, η κατάσταση ήταν πολύ πιο σοβαρή από αυτό που πίστευαν οι περισσότεροι. Η διαφορά ανάμεσα στην Euroleague και το ΝΒΑ δεν αφορά το παιχνίδι, αλλά τα έσοδα από τα τηλεοπτικά. Το ΝΒΑ δεν μπορεί να χάσει τόσα χρήματα, αλλά θα κερδίσει κιόλας, αν διεξαχθούν τα πλέι-οφ. Για την Euroleague δεν έχει νόημα. Ήταν πιο λογικό να διακόψουν την σεζόν και να ετοιμαστούν για την επόμενη χρονιά», ανέφερε σχετικά ο Πιτινο, ο οποίος μίλησε και για τις αγωνιστικές διαφορές ανάμεσα σε Ευρώπη και ΗΠΑ, λέγοντας:

«Στην Euroleague είναι καλύτερη η επίθεση, λόγω κίνησης, εναλλαγής και εξαιρετικού passing game. Το ΝΒΑ είναι μία διαφορετική κατηγορία, αλλά η Euroleague είναι απολαυστική, εξαιρετική».

Επιπρόσθετα, ο Hall Of Famer ανέλυσε και το παιχνίδι του Ντένι Αβντίγια, ο οποίος ετοιμάζεται για το Draft και το άλμα για το ΝΒΑ: «Αν κρίνω από τα 11 λεπτά που αγωνιζόταν σε κάθε ματς, μπορώ να πω ότι δεν ήταν ένας παίκτης που επηρέαζε το ματς. Αλλά εντυπωσιάζομαι κάθε φορά που βλέπω βίντεό του. Θα είναι δύσκολα στην αρχή, αλλά νομίζω πως θα γίνει ένας καλός παίκτης και ότι θα έχει μία καλή καριέρα στο ΝΒΑ».