Πλαίσιο: Όραμά του η προσφορά εφοδίων ώστε να πετύχουν οι νέοι τους στόχους

Την ελληνική ομάδα ρομποτικής, Plaisiobots, που κέρδισε το Χρυσό Μετάλλιο στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής τον περασμένο  Δεκέμβριο, βράβευσε η Πλαίσιο Computers, με τον διευθύνοντα σύμβουλο  Κωνσταντίνο Γεράρδο, παρουσία του υφυπουργού  Αθλητισμού και Πολιτισμού, Λευτέρη Αυγενάκη,  σε μία πολύ όμορφη τελετή.

«Η Ελλάδα μπορεί να γράφει ιστορία, τα παιδιά μας είναι εξίσου ταλαντούχα, αν όχι πιο ταλαντούχα από τις μεγαλύτερες χώρες του κόσμου, και η παιδεία μας μπορεί και οφείλει να αλλάξει», είχε δήλωσε ο κ. Γεράρδος, με την κατάκτηση,  του χρυσού  μεταλλίου  στη Διεθνή Ολυμπιάδα,  προσθέτοντας : «Τα παιδιά μπορούν, αρκεί να τους δείξουμε τον δρόμο».

Η ομάδα ρομποτικής, Plaisiobots, που αποτελείται από παιδιά συνεργατών της εταιρείας και εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής (IROC) στο Daegu της Νότιας Κορέας, κατέκτησε την κορφή στον διαγωνισμό με θέμα, «Robot: The Future Transportation».

Η σημαντική αυτή διάκριση ήρθε χάρη στη δημιουργικότητα και το ταλέντο των παιδιών, τα οποία κατασκεύασαν το «Buddy the Cane», ένα ρομποτικό μπαστούνι που απευθύνεται σε άτομα με προβλήματα όρασης.

Στην ομάδα ρομποτικής, Plaisiobots : Ίριδα Αγγελοπούλου, Βασιλική Ηλιάδη, Αλκιβιάδης Κωτσικόπουλος, Χρίστος Ρεντζής, και φυσικά η  προπονήτρια  Διάνα Βουτυράκου και ο βοηθός Ιάσονας Σόμογλου, ο κ. Αυγενάκης απένειμε  μετάλλια, ενώ ο κ.  Γεράρδος, παρέδωσε σε κάθε νικητή από μια δωροεπιταγή των 1.000 ευρώ, ως ελάχιστη επιβράβευση της προσήλωσης που επέδειξε η ομάδα στον σκοπό.

Η αξιοθαύμαστη νίκη της ελληνικής ομάδας, έρχεται να αναδείξει το όραμα της Πλαίσιο Computers, που είναι η προσφορά των κατάλληλων εφοδίων στους νέους για να πετύχουν τους στόχους τους.

Έτσι, στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία, θέλοντας να δώσει την ευκαιρία και σε άλλους νέους, μαθητές και φοιτητές, να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στον μοναδικό κόσμο της ρομποτικής, διοργανώνει τον 1ο Open Call Διαγωνισμό Ρομποτικής και Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, «Plaisiobots: The Race»HYPERLINK “https://www.plaisio.gr/plaisiobots-the-race”,HYPERLINK “https://www.plaisio.gr/plaisiobots-the-race”  με τις δηλώσεις συμμετοχής  να διαρκούν  έως τις 20 Ιουλίου, με κορυφαίο έπαθλο για τους νικητές, ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στο φημισμένο Πανεπιστήμιο ΜΙΤ.

Να σημειωθεί πως από το 1969 και για 52 χρόνια, το όνομα «Πλαίσιο» έχει ταυτιστεί με την τεχνολογία, την πρωτοπορία και την εξέλιξη, συνεχίζοντας να βρίσκεται σε ηγετική θέση, ως η πιο υγιής επιχείρηση του κλάδου.

Από τα 12τ.μ. της Στουρνάρη στα 22.500 τ.μ. του υπερσύγχρονου κέντρου logistics στη Μαγούλα, έχει  διανύσει μισό αιώνα λειτουργίας, διαδραματίζοντας ρόλο “leader” στην ελληνική αγορά, με 24 καταστήματα και service points σε όλη την Ελλάδα, πάνω από 180 εξειδικευμένους τεχνικούς και  1500 εργαζόμενους και τζίρο που ξεπερνά τα 300.000.000ευρώ.

Το πάθος της εταιρίας  για την γνώση και την τεχνολογία και το ενδιαφέρον για τον άνθρωπο και τις πραγματικές του ανάγκες, καθόρισε και καθορίζει ακόμα και σήμερα την εξέλιξη και την πορεία του ομίλου, αναδεικνύοντάς τον  σε πηγή έμπνευσης, πρότυπο και σημείο αναφοράς στο χώρο των ελληνικών επιχειρήσεων.

 Βασική  προτεραιότητα είναι να δημιουργεί  αξία, να προσφέρει γνώση και να υποστηρίζει την εξέλιξη στον κλάδο της τεχνολογίας, πάντα με επίκεντρο της δραστηριότητάς  τον άνθρωπο.