Γιάννης Πλακιωτάκης: «Η Ελλάδα ως πρώτη ναυτιλιακή δύναμη στην Ευρώπη καταθέτει προτάσεις για την επόμενη μέρα της Ναυτιλίας»

Το 16ο Ναυτικό Σαλόνι εγκαινίασε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Ευάγγελο Κυριαζόπουλο και τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη. Πραγματοποιείται στο εκθεσιακό Πρώην Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό από σήμερα Τετάρτη 27 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Πλακιωτάκης στο χαιρετισμό του εξέφρασε τη στήριξη της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας στον κλάδο και ζήτησε τις προτάσεις των φορέων του, προκειμένου να ενταχθούν σε μία σειρά από νομοθετικές ρυθμίσεις που εξετάζει το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με άξονα τον θαλάσσιο τουρισμό.

«Τα αιτήματά σας τα γνωρίζω. Στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εξετάζουμε μία σειρά από νομοθετικές ρυθμίσεις που θα συμπεριλάβουν και τον κλάδο σας αλλά και ευρύτερα τον θαλάσσιο τουρισμό, που αποτελεί μία στρατηγική επιλογή πρώτης προτεραιότητας. Είναι ένας κλάδος ο οποίος μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά και σημαντικά στην ανάπτυξη της εθνικής μας οικονομίας και έχετε δίκιο να λέτε ότι πλέον, ούριος άνεμος φυσάει στη χώρα μας. Και αυτό δεν είναι τυπικό. Ήδη η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι στην πράξη στηρίζει την επιχειρηματικότητα. Έχετε δίκιο που θέτετε το ζήτημα των τεκμηρίων, είναι ένα θέμα που θα πρέπει να μας απασχολήσει σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών. Περιμένω να μου φέρετε τις προτάσεις σας, συγκεκριμένα πράγματα, εναρμονισμένα με την εθνική και τη διεθνή νομοθεσία».

«Θέλουμε τη συνεργασία σας, επιδιώκουμε τη βοήθειά σας, είστε οι θεσμικοί μας σύμβουλοι στα ζητήματα του κλάδου σας. Είναι βούλησή μας να προωθήσουμε όλες τις μεταρρυθμίσεις που έχουν να κάνουν με τον κλάδο σας αλλά και με τον θαλάσσιο τουρισμό γενικότερα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι τη νέα τουριστική περίοδο», πρόσθεσε.

Η έκθεση απευθύνεται σε όσους αγαπούν τη θαλάσσια αναψυχή, τα extreme sports και τον θαλάσσιο τουρισμό αλλά και σε όσους ασχολούνται επαγγελματικά η ερασιτεχνικά με τα θαλάσσια σπορ, το ψάρεμα και την κατάδυση.

Η έκθεση παρουσιάσει: Φουσκωτά, ταχύπλοα, πολυεστερικά, ιστιοπλοϊκά, είδη αλιείας, βάρκες για ψάρεμα, εξαρτήματα, αξεσουάρ, ναυτιλιακά όργανα, θαλάσσια σπορ, καταδυτικό εξοπλισμό κ.λπ.

Το Ναυτικό Σαλόνι διοργανώνεται από την εταιρεία οργάνωσης εκθέσεων EXPO ONE με τη συνεργασία του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Πλαστικών Σκαφών Παρελκομένων Εξαρτημάτων Εμπόρων & Υπηρεσιών (ΣΕΚΑΠΛΑΣ ΠΕΕΥ).