Πλακιωτάκης: Η ναυτιλία είναι μια παγκόσμια βιομηχανία και ως τέτοια απαιτεί παγκόσμιους κανόνες

Με δηλώσεις του στον Αντ1, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, αναφέρθηκε στη συμφωνία ανάμεσα σε Τουρκία και Λιβύη, καθώς και στην αύξηση των μεταναστευτικών ροών.

Χαρακτηριστικά τόνισε πως «η Τουρκία ήταν και παραμένει απομονωμένη και συνεχίζει την συνηθισμένη της τακτική της παραβίασης του Διεθνούς Δικαίου. Σε ότι αφορά τη συγκεκριμένη συμφωνία, η ελληνική πλευρά δεν έχει ακόμη ακριβή γνώση του περιεχομένου της και γι’ αυτό έχει επιδώσει τελεσίγραφο στον πρέσβη της Λιβύης στην Αθήνα».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «η Τουρκία συνεχίζει να χρησιμοποιεί το Μεταναστευτικό για την επίτευξη των δικών της γεωπολιτικών στρατηγικών, αλλά σε αυτό έχει ευθύνη και η ΕΕ που ανέχεται αυτή την τακτική της Άγκυρας».

Σχετικά με το ζήτημα του προσφυγικού – Μεταναστευτικού, τόνισε ότι «η Κυβέρνηση έχει ολοκληρωμένο σχέδιο» και υπογράμμισε την ενίσχυση των περιπολιών, αλλά και την αποσυμφόρηση των νησιών.

«Πρέπει να γίνουν κλειστά κέντρα κράτησης για τους μετανάστες, οι ροές έχουν αυξηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα κατά 200%» κατέληξε.