Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ παραχώρησε ο Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στα μέτρα που λαμβάνονται για την καταπολέμηση της διασποράς του κορωνοϊού όσο και στην τουρκική προκλητικότητα.

Συγκεκριμένα, είπε: «Θέλουμε να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία. Θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι, αν υπάρξουν παραβάσεις, θα υπάρξουν και πρόστιμα. Οι έλεγχοι ξεκίνησαν την Παρασκευή και θα συνεχιστούν. Τα μέτρα τηρούνται, γενικά».

Για τα σύνορα και την τουρκική προκλητικότητα, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, είπε: «Πλέον, έχουμε το καθημερινό φαινόμενο, κατά το οποίο η Τουρκία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό.

Εμείς, πάντως, έχουμε καταφέρει να περιορίσουμε τις μεταναστευτικές ροές. Η εντολή στο λιμενικό είναι να προστατεύσει στον ύψιστο βαθμό τα θαλάσσια σύνορα της χώρας. Στις προσπάθειες της Τουρκίας να εκμεταλλευτεί ουσιαστικά την ανθρώπινη ζωή, δρούμε με αποφασιστικότητα.

Τα στελέχη μας είναι άριστα εκπαιδευμένα και δρουν με ευαισθησία. Προασπίζουμε τα εθνικά και κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Δεν μπορούμε να μπούμε σε διαδικασία διαλόγου με την Τουρκία, όταν οι παραβάσεις από πλευράς της είναι καθημερινές».