Για την καθοριστική σημασία του εμβληματικού έργου επέκτασης του 6ου Προβλήτα για την αναβάθμιση του Λιμένα της Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε  ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, κατά την επίσκεψη στο κτήριο Διοίκησης, της  ΟΛΘ Α.Ε.

«Το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς και σκοπός μας είναι να συνδράμουμε με κάθε μέσο στην περαιτέρω ενίσχυση της θέσης του και την εδραίωσή του ως κόμβο Συνδυασμένων Μεταφορών για τη Νοτιοανατολική και Κεντρική Ευρώπη», είπε ο κ. Πλακιωτάκης.

Ο ίδιος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη γρήγορη δρομολόγηση και υλοποίηση του Επενδυτικού Πλάνου το οποίο είναι εντός χρονοδιαγράμματος, τονίζοντας τα ισχυρά οφέλη που προκύπτουν για την κοινωνία και την οικονομία σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Παρόντες στη συνάντηση, ήταν ο εκτελεστικός πρόεδρος Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε., Θάνος Λιάγκος, ο διευθύνων σύμβουλος – γενικός εκτελεστικός διευθυντής, Franco Nicola Cupolo και ο γενικός διευθυντής Επενδύσεων της , Artur Davidian.

Παίρνοντας τον λόγο, ο κ. Λιάγκος ευχαρίστησε θερμά τον υπουργό για τη στήριξη και την αγαστή συνεργασία αναγνωρίζοντας την καθοριστική συμβολή της στην ανάπτυξη του Λιμένα της Θεσσαλονίκης.

Συνεχίζοντας,  επεσήμανε πως τα επιτεύγματα αυτά είναι συνδυασμός της συλλογικής και συντονισμένης προσπάθειας που καταβάλλεται από τη Διοίκηση και όλο το προσωπικό της ΟΛΘ Α.Ε., της στενής συνεργασίας της Διοίκησης του Λιμένα με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του εποικοδομητικού και ανοιχτού διαλόγου της Διοίκησης με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη του Λιμένα.

Για να συμπληρώσει πως «Είμαστε υπερήφανοι για την προσπάθεια και το αποτέλεσμα, ειδικά σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο λόγω πανδημίας. Με σχέδιο, επιμονή και ομαδικότητα δίνουμε καθημερινά τον καλύτερο εαυτό μας καθιστώντας τον Λιμένα της Θεσσαλονίκης μοχλό ανάπτυξης για την εθνική οικονομία και πνοή αλληλεγγύης για την τοπική κοινωνία».

Τον υπουργό, συνόδευαν ο γενικός γραμματέας  Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, και η επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου.

Τα μέλη της Διοίκησης της ΟΛΘ Α.Ε. ενημέρωσαν τον υπουργό για την πορεία του Επενδυτικού Πλάνου και την πρόοδο των μεγάλων αναπτυξιακών έργων υποδομής που βρίσκονται σε εξέλιξη, με επίκεντρο το έργο Επέκτασης του 6ου Προβλήτα, καθώς και για την υλοποίηση του προγράμματος αναβάθμισης του εξοπλισμού και των παρεχόμενων υπηρεσιών του Λιμένα της Θεσσαλονίκης.