Το πολυαναμενόμενο Playstation 5 θα είναι διαθέσιμο προς αγορά στις 19 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η Sony το βράδυ της Τετάρτης 16 Σεπτεμβρίου, δίνοντας τέλος στην αγωνία των απανταχού gamers ανά τον πλανήτη.

Συγκεκριμένα, η ημερομηνία κυκλοφορίας έχει οριστεί στις 12 Νοεμβρίου για οπουδήποτε εκτός από την χώρα μας, δηλαδή τις Ηνωμένες Πολιτείες, Ιαπωνία, Καναδά, Μεξικό, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Κορέα, ενώ στην Ελλάδα αναμένεται να κυκλοφορήσει μια εβδομάδα αργότερα, στις 19 Νοεμβρίου.

Η τιμή της νέας κονσόλας είναι στα 499€ στην πλήρη έκδοσή της (με το disc reader) ενώ στα 399€ θα είναι η τιμή της Digital Edition κονσόλας, δηλαδή χωρίς τη δυνατότητα αναπαραγωγής από φυσικούς δίσκους (CD).

Ποια τα νέα παιχνίδια και το λανσάρισμα του Playstation Plus Collection

Μετά την πρώτη παρουσίαση του Playstation 5 που αποκάλυψε παιχνίδια όπως το Spiderman: Miles Morales αλλά και παιχνίδια όπως το Gran Turismo 7 και η επιστροφή του Ratchet & Clank, τώρα αποκαλύφθηκαν και παιχνίδια όπως το Hogwarts Legacy, το οποίο ήταν απροσδόκητο για τους fans.

Βασισμένο στον κόσμο του Harry Potter και του Fantastic Beasts (από τις ομώνυμες ταινίες), όσοι το παίξουν θα μεταφερθούν στο μαγικό κόσμο της αγαπημένης σχολής μαγείας.

Το νέο παιχνίδι Spiderman θα βγει στις αγορές τα Χριστούγεννα του 2020, κάνοντας ντεμπούτο στα αποκλειστικά παιχνίδια (Launch Exclusives) του Playstation 5.

Ακόμη, ανακοινώθηκαν και νέα παιχνίδια όπως το Call of Duty: Black Ops Cold War – Nowhere Left to Run αλλά και το teaser trailer του God of War: Ragnarok!

Η καινοτομία ήρθε και με το Playstation Plus Collection, το οποίο θα μπορούν να αποκτήσουν όσοι έχουν ήδη εγγραφεί στο PS Plus και θα μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε παιχνίδια του Playstation 4 που… έσπασαν τα ταμεία.

Για τα μέλη του PlayStation Plus, θα έχουμε μια ειδική νέα προσφορά στο PS5 – το Playstation Plus Collection. Οι κάτοχοι PS5 με PS Plus θα μπορούν να κατεβάζουν και να παίζουν μια γκάμα παιχνιδιών PS4 που καθόρισε την προηγούμενη γενιά […]. Η συλλογή PS Plus θα είναι ένα πρόσθετο πλεονέκτημα για όσους απολαμβάνουν τα υπάρχοντα οφέλη PS4 με μία τιμή συνδρομής.