Με δύο βραβεία από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης, για την Εταιρική Υπευθυνότητα και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, η Πλαίσιο Computer, με τον πρόεδρο  Γιώργο Γεράρδο και τον αντιπρόεδρο Κωνσταντίνο Γεράρδο.

Πιο αναλυτικά,  έχοντας προηγουμένως υποβληθεί σε αξιολόγηση βάσει διεθνών προτύπων, απέσπασε τη Silver διάκριση στο CR Index στη γενική κατάταξη, ως αναγνώριση των ενεργειών της απέναντι στην κοινωνία, την οικονομία, τον άνθρωπο και το περιβάλλον, κατά το 2019.

Επιπλέον, της απονεμήθηκε και ο έπαινος για τον Πυλώνα Marketplace (Αγορά), ο οποίος αφορά την υγιή σχέση της εταιρείας με τους πελάτες, τους καταναλωτές και τους προμηθευτές της.

Ωστόσο, η Πλαίσιο δεν επαναπαύεται και επενδύει και στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης, εγκαινιάζοντας 4 σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε κεντρικούς άξονες της Αττικής, με ατομική ισχύ 22kW ανά φορτιστή.

Πρόκειται για δύο σταθμούς στο κατάστημα της Αγίας Παρασκευής, επί της λεωφόρου Μεσογείων (https://www.plaisio.gr/stores/store-1049), και δύο στο κατάστημα του Αλίμου, επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης (https://www.plaisio.gr/stores/store-1037).

Στους σταθμούς αυτούς, οι πελάτες μπορούν να φορτίζουν δωρεάν τα αυτοκίνητά τους κατά τις ώρες λειτουργίας  των καταστημάτων,  αποτελώντας  τον πρώτο non-food retailer που υποδέχεται αυτή την τεχνολογία στα καταστήματά της.

Να σημειωθεί πως το Πλαίσιο, ως Νο1 προορισμός τεχνολογίας, προχωράει σε μία τέτοια επένδυση, με στόχο να έχουν οι κάτοχοι ηλεκτρικών αυτοκινήτων την ευκαιρία να τροφοδοτούν τα οχήματά τους με ενέργεια.

Παράλληλα,  η κίνηση  αυτή  πέραν της εξυπηρέτησης των πελατών, αποβλέπει και στην περαιτέρω διάδοση  της οικολογικής μεθόδου μετακίνησης, μειώνοντας μακροπρόθεσμα την εκπομπή αέριων ρύπων.

Υπενθυμίζεται πως από το 1969 και για 51 χρόνια, το όνομα «Πλαίσιο» έχει ταυτιστεί με την τεχνολογία, την πρωτοπορία και την εξέλιξη, συνεχίζοντας να βρίσκεται σε ηγετική θέση, ως η πιο υγιής επιχείρηση του κλάδου.

Από τα 12τ.μ. της Στουρνάρη στα 22.500 τ.μ. του υπερσύγχρονου κέντρου logistics στη Μαγούλα, έχει  διανύσει μισό αιώνα λειτουργίας, διαδραματίζοντας ρόλο “leader” στην ελληνική αγορά, με 24 καταστήματα και 25 service points σε όλη την Ελλάδα, πάνω από 180 εξειδικευμένους τεχνικούς και  1500 εργαζόμενους και τζίρο που ξεπερνά τα 300.000.000 ευρώ.

Το πάθος  για την γνώση και  την τεχνολογία και το ενδιαφέρον του Ομίλου  για τον άνθρωπο και  τις πραγματικές του ανάγκες, καθόρισε και καθορίζει ακόμα και σήμερα την εξέλιξη και την πορεία της εταιρίας, αναδεικνύοντάς την  σε πηγή έμπνευσης, πρότυπο και σημείο αναφοράς στο χώρο των ελληνικών επιχειρήσεων.

Βασική  προτεραιότητα είναι να δημιουργεί  αξία, να προσφέρει  γνώση και να υποστηρίζει  την εξέλιξη στον κλάδο της τεχνολογίας, πάντα με επίκεντρο της δραστηριότητάς της  τον άνθρωπο.