Για την απόφασή του να κρατήσει αποστάσεις από τον πατέρα του, Κωνσταντίνο Πλεύρη, συνήγορο υπεράσπισης του Γιάννη Λαγού στη δίκη της Χρυσής Αυγής, μίλησε ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Πλεύρης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, το βράδυ της Τρίτης.

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής της ΝΔ εξέφρασε δημόσια τη διαφωνία του για την κίνηση του πατέρα του να ζητήσει εκ μέρους του πελάτη του την εξαίρεση όλης της έδρας του δικαστηρίου. Αίτημα που τελικά απορρίφθηκε από το δικαστήριο.

«Από τη στιγμή που πολιτεύομαι προσπαθώ με κάθε τρόπο να δείξω ότι έχω πλήρη διαφοροποίηση με την πολιτική διαδρομή του πατέρα μου, ο οποίος, όπως είναι γνωστό, είναι θεωρητικός και του φασισμού και της ακροδεξιάς και του εθνικοσοσιαλισμού, είναι αρνητής του Ολοκαυτώματος.

Εγώ σε όλα αυτά τα θέματα ήθελα να έχω μία σαφή διαχωριστική γραμμή» τόνισε ο κ. Πλεύρης.

Όπως επισήμανε, η κίνηση για εξαίρεση της έδρας του δικαστηρίου έγινε με όρους προσβολής προς τη Δικαιοσύνη, καθώς είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία, οι συνήγοροι που ήταν παρόντες όλων των κατηγορουμένων δεν είχαν θέσει θέματα εξαιρέσεων και αμφισβήτησης της έδρας.

«Ήθελα και με την ιδιότητα του νομικού να δείξω ότι την αποδοκιμάζω υπό την έννοια ότι σε μια τέτοια σημαντική δίκη δεν μπορούμε πλέον στο τέλος όταν απλά και μόνο είναι να γίνει η επιμέτρηση των ποινών να υποβάλλεται ένα τέτοιο αίτημα, με απόλυτο σεβασμό και στην ιδιότητα του πατέρα μου ως δικηγόρου και του κ. Λαγού ως κατηγορουμένου» σχολίασε.

Ενώ τόνισε ότι ύστερα από 14 χρόνια στην πολιτική ζωή του τόπου δικαιούται να κρίνεται γι’ αυτό που ο ίδιος έχει παρουσιάσει και όχι για πράξεις ή δράσεις του πατέρα του.