Πλεύρης: Η επιλογή Τσιάρα στο υπουργείο Δικαιοσύνης βασίζεται στην αρχή της λαϊκής νομιμοποίησης

«Η επιλογή του Κώστα Τσιάρα για τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης βασίζεται στην αρχή της λαϊκής νομιμοποίησης που έχει η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Αυτή ήταν η απάντηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ στην κριτική που δέχθηκε ο υπουργός από το ΜέΡΑ25.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «το υπουργείο Δικαιοσύνης μέσα σε αυτόν τον δύσκολο χρόνο πήρε αθόρυβα πρωτοβουλίες πολύ σημαντικές και για να μην χαθούν δικαιώματα και για την καλύτερη απονομή της δικαιοσύνης».

«Είναι άδικη η κριτική που κάνατε», είπε ο Θανάσης Πλεύρης, απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική εκπρόσωπο του ΜέΡΑ25 Αγγελική Αδαμοπούλου και προσέθεσε: «Αν μετατοπίσουμε τη συζήτηση στην επαγγελματική ιδιότητα που πρέπει να έχει ο κάθε υπουργός, τότε πάμε σε μια ελιτίστικη αντίληψη.

Αν κάποιος είναι ειδικός και βρίσκεται σε συγκεκριμένη θέση μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Παράδειγμα είναι ο ίδιος ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, ο κ. Βαρουφάκης, που χρέωσε τη χώρα μετά από ένα οκτάμηνο θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών και θα ήταν καλύτερα να ήταν κάποιος άλλος σε αυτή τη θέση».

«Ο υπουργός Δικαιοσύνης, είναι ένας υπουργός που και τα θέματα τα γνωρίζει και δεν βρίσκεται εκεί με την προκατάληψη που ενδεχομένως να είχε κάποιος άλλος που θα βρισκόταν εκεί. Κρίνεται στη γενική πολιτική όποιος βρίσκεται σε αυτή τη θέση», επέμεινε οι Θανάσης Πλεύρης.

«Συνεχίζετε να εκστομίζετε ένα γκεμπελικού τύπου ψέμα», σχολίασε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Αγγελική Αδαμοπούλου και προσέθεσε, απευθυνόμενη στα έδρανα της ΝΔ: «Σας έχουμε καλέσει να καταθέσετε τα στοιχεία για το κόστος της θητείας του κ. Βαρουφάκη και σας έχουμε καλέσει να προχωρήσετε σε συγκρότηση επιτροπής.

Ο κ. Βαρουφάκης ήταν ο μόνος που αντιστάθηκε στο μνημόνιο. Αντιθέτως, από την κυβέρνηση σας έχουμε μια τρομερή ύφεση. Φαλκιδεύετε τα στοιχεία του ΑΕΠ για να δείξετε ότι είναι μικρότερη η ύφεση». Η βουλευτής του ΜέΡΑ25 επέμεινε ότι από τον υπουργό Δικαιοσύνης γίνονται αστοχίες και ασκούνται εσφαλμένες πολιτικές που δεν επικεντρώνονται στα μείζονα προβλήματα. «Παρακαλούμε να αναθεωρήσετε την πολιτική σας για να μην προβαίνουμε και εμείς σε αυτή την κριτική», είπε η κ. Αδαμοπούλου.

«Μα είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας που έκρινε ότι δεν ήταν καλός υπουργός ο κ. Βαρουφάκης και τον άλλαξε. Έβγαλε από την κυβέρνηση τον συγκεκριμένο άνθρωπο που διαχειρίστηκε τη διαπραγμάτευση με τρόπο όχι ωφέλιμο για τα συμφέροντα της χώρας», ανταπάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θανάσης Πλεύρης και προσέθεσε: «Οι συνέπειες από αυτή την περήφανη διαπραγμάτευση, είναι η πολιτική παρακαταθήκη ενός ανθρώπου που ήταν ειδικός και βρέθηκε στη συγκεκριμένη θέση».

«Τον κ. Βαρουφάκη τον έκρινε ο κ. Τσίπρας και τον κ. Τσίπρα τον έκρινε ο ελληνικός λαός. Τον κ. Βαρουφάκη ο λαός τον ξαναέβαλε στη Βουλή και τον κ. Τσίπρα ο ελληνικός λαός δεν τον ξαναέκανε πρωθυπουργό”», σχολίασε η Αγγελική Αδαμοπούλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ