Οι Πελάτες της… Νύχτας | one 4

Όταν η νύχτα πέφτει, ο έρωτας ξαγρυπνά. Δεν είναι όμως μόνο τα ερωτευμένα ζευγάρια στις γωνίες ή τα παγκάκια και οι σύζυγοι που… ξεσκονίζουν τις αναμνήσεις τους σε ά-τακτα χρονικά διαστήματα, αλλά και όλοι όσοι βγαίνουν προς αναζήτηση του πληρωμένου έρωτα.

Η  Κριστίνα ντε Μίντελ είναι φωτογράφος στο επάγγελμα. Σκεπτόμενη μια μέρα το θέμα του έρωτα στους οίκους ανοχής, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτό που συνήθως απεικονίζεται από τους δημοσιογράφους και τους καλλιτέχνες είναι οι επαγγελματίες του χώρου. Εκείνη θέλησε να δείξει τους πελάτες και κάπως έτσι δημιουργήθηκε μια σειρά φωτογραφιών με τον τίτλο «Gentlemen’s Club».

Για να έρθει σε επαφή με άνδρες που επισκέπτονται τακτικά οίκους ανοχής, η Μίντελ έβαλε μια σχετική αγγελία σε εφημερίδες και περιοδικά της Βραζιλίας, της Κούβας και της Ταϊλάνδης. Μαζί με τον σύζυγο της, παραγωγό του όλου project, συνάντησε όσους απάντησαν (και ήταν πάρα πολλοί) και αφού τους υποσχέθηκε 30 ευρώ αν έδειχναν το πρόσωπο τους και 20 αν το έκρυβαν, μπήκε μαζί τους στα δωμάτια του πληρωμένου έρωτα και τους ζήτησε να φερθούν όπως συνήθως για 20 λεπτά.

Τα κλικ λένε πάντα την αλήθεια και αποκαλύπτουν όλες τις πλευρές της νυχτερινής αναζήτησης αυτών των ανθρώπων. Άλλοι θέλουν απλά σεξ, άλλοι κάτι παραπάνω, άλλοι μόνο αγκαλιές χωρίς κουβέντα και άλλοι κουβέντα με τις ώρες. Το εγχείρημα της Μίντελ κράτησε 4 χρόνια, από το 2015 μέχρι το 2019 και είναι το δίχως άλλο αποκαλυπτικό.

Όπως λέει η ίδια, κάθε καλλιτέχνης πρέπει να συνεισφέρει στη δημόσια συζήτηση ενός θέματος και εγώ ήθελα να μιλήσω για την πορνεία που θεωρώ ότι παρουσιάζεται κατά κύριο λόγο μονομερώς. Είναι μια εξαιρετικά επιτυχημένη επιχείρηση, κι ενώ διαβάζουμε και βλέπουμε τόσα για όσους εργάζονται σε αυτήν, δεν ξέρουμε πολλά για όλους όσους αποτελούν τακτικούς πελάτες της.

Ας μιλήσουν οι εικόνες:

Οι Πελάτες της… Νύχτας | two 4
Ο Ματζίνο είναι 46 ετών και έχει δική του επιχείρηση. Είναι χωρισμένος με ένα παιδί και πηγαίνει σε οίκους ανοχής δύο φορές την εβδομάδα και πληρώνει 5 ευρώ κάθε επίσκεψη. δεν θυμάται πότε ξεκίνησε, ξέρει όμως ότι θα συνεχίσει γιατί του αρέσει η ποικιλία χωρίς δεσμεύσεις.
Οι Πελάτες της… Νύχτας | three
Ο Γεβγκένι είναι 35 ετών και κατάγεται από τη Ρωσία. Πήγε σε οίκο ανοχής για πρώτη φορά, θεώρησε ότι ήταν μια ωραία εμπειρία και συνεχίζει μέχρι σήμερα. Προσλαμβάνει πόρνες 2 με 3 φορές την εβδομάδα και πληρώνει περίπου 120 ευρώ. Λέει ότι προτιμά να μην πληρώνει ή να ψάχνει για πόρνες αλλά κάποιες φορές απλά συμβαίνει.
Οι Πελάτες της… Νύχτας | four 1
Ο Γουόλτερ είναι 50 ετών. Εργάζεται ως σερβιτόρος σε ένα εστιατόριο. Είναι μόνος του και δεν έχει παιδιά. Πηγαίνει σε οίκους ανοχής μια φορά το μήνα και πληρώνει από 10 έως 20 ευρώ. Ξεκίνησε να πηγαίνει όταν ήταν 30 χρονών και συνεχίζει γιατί δεν έχει σύντροφο.
Οι Πελάτες της… Νύχτας | five
Ο Αλεξέι είναι 34 χρονών σεφ στο επάγγελμα από τη Ρωσία. Πήγε πρώτη φορά σε οίκο ανοχής στα 28 του χρόνια και συνεχίζει γιατί δεν έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Πιστεύει ότι αν δεν είσαι άσχημος δεν πρέπει ποτέ να πληρώνεις για σεξ. Προτιμά τον έρωτα με τις ιερόδουλες από την ρομαντική αγάπη.
Οι Πελάτες της… Νύχτας |

Ο Νιούτον είναι 43 ετών. Είναι χωρισμένος, πατέρας 3 παιδιών και επισκέπτεται οίκους ανοχής 2-3 φορές την εβδομάδα. Πληρώνει 16 ευρώ για κάθε επίσκεψη. Ξεκίνησε όταν ήταν 22 ετών και συνεχίζει, γιατί πιστεύει ότι δεν πληγώνει κανέναν, είναι διασκεδαστικό, δεν υπάρχουν συναισθηματικές περιπλοκές, είναι απλά μια εμπορική συναλλαγή.

Πηγή: BBC, magnumphotos.com, lensculture.com


Οι περισσότεροι Έλληνες μπήκαν στο δικό τους σπίτι με τη στήριξη της Εθνικής Tράπεζας.

Ετικέτες: