Όταν θα πρέπει να κλείσεις τα αυτιά και τα μάτια σου για να προχωρήσεις μπροστά

Στο Γηροκομείο του Βόλου, τις προηγούμενες ημέρες συνέβη ένα γεγονός που είναι χαρακτηριστικό δείγμα της καθημερινής τρέλας που ζούμε σήμερα στην Ελλάδα.

Καταγράφηκαν 9 κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων πέντε ήταν ηλικιωμένοι και τέσσερις εργαζόμενοι στη δομή φροντίδας ηλικιωμένων.

Για καλή τους τύχη όλοι οι ηλικιωμένοι του Γηροκομείου είχαν κάνει το εμβόλιο, και έτσι μόνο ένας από αυτούς μεταφέρθηκε με πιο βαριά συμπτώματα στο νοσοκομείο.

Κάθησε μερικές ημέρες και δεν χρειάστηκε ούτε να διασωληνωθεί ούτε να μπει σε ΜΕΘ. Πέρασε και αυτός ελαφριά τον κορωνοϊό και πήρε εξιτήριο.

Όλοι οι υπόλοιποι εμβολιασμένοι ηλικιωμένοι πέρασαν πολύ ελαφριά τον ιό.

Τι αποδεικνύει αυτό το περιστατικό; Ότι χάρη στο εμβόλιο σώθηκαν πολλοί συνάνθρωποί μας ηλικιωμένοι, και μάλιστα δε νόσησαν βαριά.

Στο παρασκήνιο τι αποδείχθηκε; Ότι στο Γηροκομείο του Βόλου, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρός του, 35 –από τους συνολικά 55– εργαζόμενοι, ποσοστό 65%, έχουν αρνηθεί να κάνουν το εμβόλιο.

Και αυτοί οι υπάλληλοι φροντίζουν τους ηλικιωμένους χωρίς καμία προσωπική προστασία. Οι περισσότεροι από αυτούς τους υπαλλήλους είναι συνειδητοί αρνητές και διαφωνούν κάθετα με τον εμβολιασμό.

Και έχουμε το εξής οξύμωρο. Οι ηλικιωμένοι  έκαναν το εμβόλιο για να ζήσουν και να προφυλαχθούν από την πανδημία, και οι άνθρωποι που έχουν προσληφθεί και πληρώνονται για να τους φροντίζουν, είναι αρνητές του εμβολίου.

Και το πιο εξοργιστικό από όλα αυτά είναι πως οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι αλλά και όλοι εκείνοι που βρίσκονται σε κρατικές δομές ή ιατρικές μονάδες πρώτης γραμμής πιστεύουν πως η Πολιτεία μπορεί να ανέχεται για μεγάλο διάστημα τα καμώματά τους χωρίς να παίρνει μέτρα.

Με απλά λόγια δηλαδή, οι αρνητές ζητούν να πληρώνονται από το Δημόσιο ή από τις ιδιωτικές εταιρίες και παράλληλα να έχουν το δικαίωμα να βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή των ηλικιωμένων τους οποίους έχουν επιφορτιστεί να βοηθούν.

Ενώ ο εργοδότης τους ή η Πολιτεία, την ίδια ώρα να μην έχει κανένα δικαίωμα να επιβάλει κυρώσεις ή ποινές σε βάρος όσων παίζουν με τη ζωή των φιλοξενουμένων της δομής.

Τι ωραία δημοκρατία έχουμε φτιάξει!

Η χώρα «καίγεται», επιχειρήσεις καταστρέφονται, και κάποιοι προσπαθούν να στήσουν πολιτικές καριέρες αλλά και να παρασύρουν και άλλους συνανθρώπους μας μακριά από την έρευνα, την αλήθεια και την επιστήμη.

Θα πει κάποιος ότι και τους περασμένους αιώνες υπήρχαν οι αρνητές του καινούργιου και αυτοί που έφταναν ακόμη και σε φόνους προκειμένου να μην εφαρμοστούν οι νέες επιστημονικές ανακαλύψεις.

Τότε, βέβαια, αυτούς τους έλεγαν σκοταδιστές. Σήμερα, οποίος ακολουθεί την επιστήμη και πιστεύει στα αποτελέσματα των νέων ερευνών χαρακτηρίζεται σκοταδιστής και υπάκουο πρόβατο των μεγάλων συμφερόντων.